Από 22-26 Αυγούστου 2018 το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δ. Βέροιας


Με πάνω από 30 συμμετοχές, εκ των οποίων οι 4 εκτός Ελλάδας και ακόμη 4 εκτός Ημαθίας, θα διεξαχθεί το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δ. Βέροιας, από τις 22 έως τις 26 Αυγούστου 2018.

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δ. Βέροιας θα έχει ως εξής:

- Την Τετάρτη 22 Αυγούστου θα γίνει η έναρξη με την παρέλαση των συλλόγων από την πλατεία Ωρολογίου μέχρι την πλ. Δημαρχείου της Βέροιας. 

- Την Πέμπτη 23 Αυγούστου, το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στα Παλατίτσια, στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου. 

- Την Παρασκευή 24 Αυγούστου θα διεξαχθεί στον Προμηθέα, στα Εβραίικα Μνήματα. 

- Το Σάββατο 25 Αυγούστου το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον Αγ. Γεώργιο, στον προαύλειο χώρο του Σχολείου. 

- Την Κυριακή 26 Αυγούστου το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στην πλ. Ωρολογίου της Βέροιας. 


Για την φετινή διοργάνωση παραχωρήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (16/5) συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Βέροιας, από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής. Συγκεκριμένα, παρέστησαν και μίλησαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Σιακαβάρας και Πετρούλα Παπαδίνα, ο χοροδιδάσκαλος του Τμήματος Λαογραφίας της ΚΕΠΑ Σάκης Σταυρίδης, ο πρόεδρος της ΕΛΒ Παύλος Σαρημιχαηλίδης, ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Βέροιας Στάθης Βακάλης, ο πρόεδρος του Π.Σ. Βεργίνας Βαγγέλης Μητρόπουλος, ο πρόεδρος του Μ.Α.Σ. "Η Καλλιθέα" Κώστας Τοπαλίδης, ο πρόεδρος του Π.Σ. Αγ. Γεωργίου Θεοφάνης Κατρούλιας και εκ μέρους του Π.Σ. Πατρίδας "Ευ. Χωραφάς" ο πρόεδρος της ΤΚ Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, η φετινή διοργάνωση αποκτά πλέον διεθνή εμβέλεια και πλέον το Φεστιβάλ γίνεται θεσμός του Δήμου Βέροιας. Όσον αφορά τα οργανωτικά, οι εθελοντές - που αποτελούν τον πυλώνα του φεστιβάλ - θα μπορούν σε λίγες μέρες να δηλώσουν την συμμετοχή τους, ενώ, όπως είπε ο Θανάσης Σιακαβάρας, δεν είναι μόνο ο αριθμός τους που κάθε χρόνο αυξάνεται, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι διατηρούν σχέσεις καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και προετοιμάζονται για το 5ημερο!

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Φεστιβάλ, καθώς και δύο παράλληλες δράσεις που είναι υπό σχεδιασμό.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο