Οι γονείς του Γιάννη Αβραμίδη απέτρεψαν τον Δ. Βέροιας να βραβεύσει τον πρώην προπονητή του - Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο (βίντεο)


Στιγμές αμηχανίας και συναισθηματικής φόρτισης, που μάλλον ήταν αχρείαστες, διαδραματίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου 2022, με αφορμή την εισήγηση του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη να βραβευτεί από τον Δήμο η αθλήτρια Σοφία Υφαντίδου και ο προπονητή της, Κυριάκο Μηνά.

Σύμφωνα με το εισηγητικό του Δημάρχου, κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει ή μη την "την απονομή της τιμητικής διάκρισης «ΜΕΤΑΛΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΒΕΡΟΙΑΙΩΝ» στην αθλήτρια, Υφαντίδου Σοφία και της διάκρισης «ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ» στον προπονητή της Μηνά Κυριάκο για τις αθλητικές διακρίσεις που προσέφεραν στην πόλη της Βέροιας".


Κατά την συζήτηση του θέματος, ζήτησαν και έλαβαν τον λόγο οι Μιχάλης Αβραμίδης και Βαΐα Θεοδωράκη, γονείς του Γιάννη Αβραμίδη, του 17χρονου τότε αθλητή που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κατά την διάρκεια προπόνησης στις 2 Μαΐου 2019. Ο Γιάννης ήταν αθλητής του κ. Μηνά και ο τραυματισμός του στο κεφάλι έγινε κατά την διάρκεια προπόνησης στο ΔΑΚ Μακροχωρίου, κατά την εκτέλεση άλματος επί κοντώ. 

Οι γονείς του Γιάννη, κατέθεσαν την αντίρρησή τους για την απονομή της τιμητικής διάκρισης στον προπονητή Κυριάκο Μηνά, καθώς, όπως είπαν, ήταν αυτός "που άφησε ανάπηρο το παιδί τους" και επ' αυτού κρίθηκε ένοχος πρωτόδικα με ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή και εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης. Όπως τόνισαν και οι δύο γονείς του Γιάννη Αβραμίδη, δεν έχουν κανένα θέμα με την βράβευση της Σοφίας Υφαντίδου, ωστόσο θεώρησαν ότι δεν είναι σωστό να βραβευτεί ο κ. Μήνας, τουλάχιστον μέχρις ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενος. 


Ο δημοτικός σύμβουλος Θεόφιλος Κορωνάς πρότεινε να αποσυρθεί τελείως το θέμα μέχρι να αποφανθεί τελεσίδικα η δικαιοσύνη, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι υπάρχει πρόθεση επηρεασμού των δικαστικών εξελίξεων, πρόταση με την οποία συντάχθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης "Δικαίωμα για Νέα Βέροια" Δημήτρης Τσανακσίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Τσιούντας και Δήμητρα Ράλλη.


Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης τοποθετούμενος επί του θέματος ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να επηρεαστεί κατά οποιονδήποτε τρόπο η δικαστική υπόθεση, αλλά ακολούθησαν την παγκόσμια πρακτική, η οποία θέλει μαζί με διακεκριμένους αθλητές να βραβεύονται και οι προπονητές τους. Ωστόσο, εισάκουσε το αίτημα των γονέων του Γιάννη και πρότεινε να αποσυρθεί το σκέλος της πρότασης που αφορά το πρόσωπο του προπονητή Κυριάκου Μηνά και τελικά εισηγήθηκε να βραβευτεί μόνο η Σοφία Υφαντίδου

Για κακή χρονική συγκυρία ("timing") μίλησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Συνδημότες" Παύλος Παυλίδης, ο οποίο σημείωσε πως εφόσον πάνε "πακέτο" αθλητές και προπονητές θα πρέπει να αναβληθεί συνολικά το θέμα, ενώ και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παλουκίδης δήλωσε πως αν τεθεί ως "πακέτο" η βράβευση θα απέχει της ψηφοφορίας. 

Ο Δήμαρχος έθεσε εκ νέου την πρόταση να τιμηθεί μόνο η αθλήτρια και να εξαιρεθεί ο προπονητής της από την βράβευση. Αφού στην πρόταση αυτή συνηγόρησαν οι γονείς του Γιάννη, αποφασίστηκε ομόφωνα η βράβευση μόνο της Σοφίας Υφαντίδου, ενώ από την ψηφοφορία απείχαν οι Θεόφιλος Κορωνάς, Χρήστος Τσιούντας, Δημήτρης Τσανακτσίδης και Δήμητρα Ράλλη, οι οποίοι είχαν ταχθεί υπέρ της συνολικής απόσυρσης του θέματος. 
 
Δείτε το βίντεο με όσα έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης (9/11) κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος:

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο