"Άνθρακες" η... προφητεία για τους πρόσφυγες της Βέροιας - Ήταν το πρωταπριλιάτικο αστείο του InVeria.gr!

Οι περισσότεροι αναγνώστες μας πιστεύουμε ότι κατάλαβαν πιο ήταν το φετινό πρωταπριλιάτικο αστείο μας, αν και πολλοί "τσίμπησαν", όπως διαπιστώσαμε! Το φετινό, πρωταπριλιάτικο, λοιπόν, αφορούσε μια... προφητεία (δείτε το θέμα), με ασαφή προέλευση, χωρίς καμία αναφορά σε ποιον υποτίθεται πως την είπε και, γενικά, μια "προφητεία" που δεν είχε καμία... σοβαρή τεκμηρίωση.

Και όμως... Από το πρωταπριλιάτικο, πέρα από την διαπίστωση ότι υπάρχουν πολλοί... δυσκοίλιοι γύρω μας, διαπιστώσαμε και κάτι ακόμα, που είναι ανησυχητικό: Το πόσο εύκολα ορισμένοι πιστεύουν ό,τι ανοησία γράφεται κατά καιρούς στο διαδίκτυο, χωρίς καν να δουν "ποιος και πότε την είπε".

Μάλιστα, επειδή ακόμα το θέμα των προσφύγων ακόμα "καίει" ορισμένες ομάδες, κάποιοι έσπευσαν να βρουν... δικαίωση στην - δήθεν - προφητεία, για να δικαιολογήσουν τα ξενοφοβικά τους σύνδρομα. Σε τόσο "σταθερά" θεμέλια εδράζεται η άποψη ορισμένων βλέπετε.

Επίσης, μια άλλη "προφητεία" που έφτασε σήμερα στα αυτιά μας, που έλεγε "στα μοναστήρια και τις ενορίες του Αλιάκμονα, εκτός από καλογέρους, θα έχει και... γουρούνια" (μάλλον για τις γουρουνοκεφαλές που κάποια "φωτισμένα" μυαλά πρότειναν), κρίνεται επίσης ψευδής!!!

Βεβαίως, με αφορμή το φετινό πρωταπριλιάτικο, πέρα από την τήρηση του... εθίμου, είχαμε την ευκαιρία να δούμε, όπως προείπαμε, ακόμη δύο πράγματα: Αφενός, να διαπιστωθεί και να αποδειχθεί πόσο εύκολα μπορεί να διαδοθεί ο φόβος, ο πανικός ή ειδήσεις που δεν ισχύουν και, αφετέρου, να φανεί το ποιοτικό υπόβαθρο ορισμένων συνανθρώπων μας, σε επίπεδο ευπιστίας, χιούμορ ή θρησκοληψίας.

Τέλος, επειδή διαπιστώσαμε ότι διάφορες σελίδες (που αρέσκονται σε ανάλογες ειδήσεις) πήραν την "είδηση" με την - δήθεν προφητεία - φυσικά χωρίς αναφορά στην πηγή, η αρχική φωτογραφία που υποστήριζε το αστείο θα αντικατασταθεί και να ξέρετε πως... καμία προφητεία δεν αναφέρεται σε Ποτάμια, Άγιες Μέρες και άλλα σχετικά!

Καλό Μήνα και... κλείστε τ' αυτιά σας στις σειρήνες του φόβου και του μίσους!

(Παράκληση όσοι - τουλάχιστον - κοινοποιήσατε το πρώτο, να το κάνετε και με αυτό το άρθρο, ώστε να... αποκατασταθεί η σωστή πληροφορία!)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο