Τουρισμός και τεχνολογία: Πως η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που ταξιδεύουμε

Θυμάστε πως παίρναμε τηλέφωνο στα ταξιδιωτικά γραφεία για να δούμε προγράμματα διακοπών; Μήπως θυμάστε πως έπρεπε να βρούμε χάρτες τσέπης για το τόπο διακοπών μας ή το πόσο απαραίτητο ήταν να πάρουμε καρτ ποστάλ για τους συγγενείς και φίλους;

Αν έχετε γεννηθεί από το 90’ και μετά, τότε σίγουρα όχι. 

Και όμως, αυτή ήταν η πραγματικότητα για τους ταξιδιώτες πριν από 30 περίπου χρόνια. Προφανώς τα πράγματα έχουν αλλάξει (είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο) και σε αυτό έχει συμβάλει σε μέγιστο βαθμό η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η χρήση της στο τομέα των ταξιδιών. Είναι σαν να παρακολουθείτε το αγαπημένο σας YouTuber, να παίζετε παιχνίδια με το JackpotCity casino online ενώ ταξιδεύετε μέσω Κύπρου ή να σαρώσετε το Google για μια καλή συνταγή μπισκότου να κάνετε ενώ βρίσκεστε στη Γαλλία. 

Τεχνολογία και προγραμματισμός των διακοπών

Τα τηλέφωνα στις ταξιδιωτικές εταιρείες και τα ραντεβού με ταξιδιωτικούς πράκτορες για να βρείτε τις διακοπές που σας ταιριάζουν ανήκουν στο παρελθόν. Όλα γίνονται πλέον από το κινητό/tablet/laptop σας από την άνεση του σπιτιού σας. Μπορείτε πλέον να δείτε και να συγκρίνετε τις καλύτερες προσφορές για όλα τα μέρη διακοπών που είναι διαθέσιμα. Μπορείτε ακόμα να δείτε ποιές είναι οι καλύτερες παραλίες για μπάνια το καλοκαίρι, ποιος είναι ο πιο φθηνός τρόπος να δείτε το Βόρειο Σέλας, ή ακόμα και να κάνετε αγροτουρισμό στην Ιταλία και να επισκεφτείτε τη Τοσκάνη. 

Pixabay

Τρόποι ταξιδιού με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Αλλά όχι μόνο ο τρόπος που σχεδιάζουμε τις διακοπές μας αλλά και το ταξίδι έχει αλλάξει. Τώρα μπορείτε να κανονίσετε τις διακοπές σας ανάλογα με τον τρόπο που ταξιδεύετε. Φοβάστε τα αεροπλάνα; Έχετε κουραστεί από οδικά ταξίδια ή εκδρομές με πλοίο; Θέλετε να γνωρίσετε νέα άτομα και να μοιραστείτε το κόστος; Τότε ομαδικές διακοπές είναι η σωστή επιλογή. Μπορείτε τώρα να προγραμματίσετε εύκολα ολόκληρο το ταξίδι σας στο διαδίκτυο.  

Pixabay

Εξερεύνηση και τεχνολογία

Φτάσατε λοιπόν στον προορισμό σας, αλλά δε ξέρετε πως να πάτε στο ξενοδοχείο ή δε γνωρίζετε που έχουν καλό φαγητό ή ωραία κοκτέιλ. Χωρίς τη βοήθεια του κινητού σας (και της κατάλληλης ταξιδιωτικής εφαρμογής) για να δείτε τα καλύτερα μέρη για τα παραπάνω, θα περάσετε δύσκολα και πολύ πιθανόν να μην μείνετε ικανοποιημένοι από την εμπειρία των διακοπών σας. Θέλετε να εξερευνήσετε το εξωτικό νησί στο οποίο μόλις φτάσατε; Ψάξτε τα καλύτερα μέρη στο διαδίκτυο, βάλτε gps, πάρτε το ενοικιαζόμενο σας όχημα και φύγατε για το άγνωστο, χωρίς να διατρέχετε τον κίνδυνο να χαθείτε σε ένα ξένο μέρος.

Ο τουρισμός του μέλλοντος

Θέλετε να πάτε διακοπές αλλά δε θέλετε να ταξιδέψετε; Δε σας φτάνουν τα λεφτά ή δε βολεύουν οι ημερομηνίες; Πως θα σας φαινόταν να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο, να περπατήσετε, να οδηγήσετε και να δείτε τα αξιοθέατα άλλων χωρών; Ήδη, μερικές εταιρείες προσφέρουν ‘ταξίδια’ σε όλο τον κόσμο μέσω Virtual Reality (Εικονική Πραγματικότητα) και από ότι φαίνεται θα αποτελεί αξιόπιστη επιλογή για τουρισμό στο μέλλον. Ετοιμάστε λοιπόν τις ψηφιακές σας αποσκευές και ετοιμαστείτε για ατελείωτα ταξίδια χωρίς την ταλαιπωρία ενός ταξιδιού. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια