Διάρρηξη στον παλαιό ναό Αγ. Αναργύρων Βέροιας - Αφαίρεσαν λείψανα της Αγίας Ανυσίας, τάματα και χρήματα

Τον παλαιό Ναό των Αγίων Αναργύρων Βέροιας διέρρηξαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη (8-9/2) δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, αφαιρώντας τα λείψανα της Αγίας Ανυσίας που φυλάσσονταν στο σημείο, τάματα πιστών και μικρό χρηματικό ποσό, από το παγκάρι, σύμφωνα με πληροφορίες του InVeria.gr. και ανακοίνωση της Αστυνομίας. Οι δύο δράστες ξήλωσαν  την κόρνα του συναγερμού και στη συνέχεια παραβίασαν την πλευρική είσοδο του παλαιού ναού και ανενόχλητοι έπραξαν την ιεροσυλία.   

Για κακή τους τύχη, ένας αξιωματικός από το απέναντι συγκρότημα στρατιωτικών κατοικιών αντιλήφθηκε την παρουσία των δραστών και κάλεσε την Αστυνομία. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί, οι οποίοι πρόλαβαν τους διαρρήκτες στην έξοδο και τους καταδίωξαν πεζούς.

Οι δύο δράστες πήδηξαν στον χώρο πρασίνου μπροστά από το Ιερό των δύο ναών που βρίσκονται στο σημείο και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς την λεωφόρο Στρατού. Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον ένα εκ των δύο, ο οποίος προέβαλλε αντίσταση και κινήθηκε απειλητικά εναντίον των αστυνομικών και πλέον κρατείται στην Α.Δ. Ημαθίας και ανακρίνεται από τους άνδρες της Ασφάλειας Βέροιας.

Ο συνεργός του αγνοείται και μαζί του τα λείψανα της Αγίας Ανυσίας, ωστόσο διεξάγονται έρευνες από την Ασφάλεια Βέροιας και δεν αποκλείεται να συλληφθεί και αυτός.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/2/12, 9:47 μ.μ.

    Εύγε στην Αστυνομία!
    Ιερόσυλοι...
    Το τμήμα του Αγίου Λειψάνου βρέθηκε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/2/12, 10:01 μ.μ.

    σημερα ο αλβανος αφεθηκε ελευθερος απο τις δικαστικες αρχες και μετα ειπε καλα που δεν εκανε και μηνυση στους αστυνομικους που τον επιασαν.η δικαιοσυνη ειναι τυφλη τελικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο