Ο Δήμος Βέροιας επισήμως λέει ότι θα είναι ανοιχτά τα σχολεία, αλλά...

Με το σκηνικό της Τρίτης (7/2) και τις τραγελαφικές καταστάσεις που σημειώθηκαν στα σχολεία, με τους μαθητές να καλούνται να γυρίσουν πίσω στα μισά του ωραρίου, ο Δήμος έχει αποδείξει πως δεν τα πάει καλά με τις... προβλέψεις. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου, τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά δεν το πιστεύουμε! Το πρωί θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θεωρούμε πως θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για το κλείσιμό τους.  
Βέβαια, ίσως φταίμε και όλοι μας (ΜΜΕ, γονείς και μαθητές) που ζητάμε 12 ώρες πριν την έναρξη του ωραρίου να μάθουμε τι θα συμβεί... Το λογικό είναι ή να εκτιμηθεί και να αποφασιστεί κλείσιμο των σχολείων ή να μην βγει καμία ανακοίνωση πριν το πρωί.

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Ανώνυμος7/2/12, 10:44 μ.μ.

    Είδαμε και σήμερα που ανακοινώθηκε το πρωί τι έγινε.
    Τα δικά μου τα παιδιά αύριο δεν θα πάνε σχολείο. Δεν θα ξαναπεράσουν την ίδια ταλαιπωρία στις κατηφόρες από το Άλσος Παπάγου στο 10 Δημοτικό.
    Δεν θα ξαναπεράσω και εγώ την ίδια ταλαιπωρία με το να παρατάω την δουλειά μου για μια λάθος επιλογή που έγινε το πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και βέβαια φταίνε αυτοί που θέλουν να το ξέρουν 12 ώρες νωρίτερα!

    Εμείς έχουμε πάντα σε ετοιμότητα δύο άτομα για να κρατήσουν τον μικρό αν το αποφασίσει ο Δήμος στις 07:00.

    Νομίζω ότι πρέπει να σοβαρευτούμε λιγάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/2/12, 11:17 μ.μ.

    Κηροί δημοσιογραφεί εμείς που είμαστε από τα χωριά και έχει τόσο πολύ κρύο και το χιόνι εδώ στην μελική είναι παρά πολύ ερωτώ εγώ πως θα έρθουμε στην ώρα μας στα σχολειά μας.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Στρατή, παρακάμπτοντας το σχόλιο περί σοβαρότητας, διερωτόμαστε: Αν έχετε τόσο πρόβλημα με το που θα "παρκάρετε" το παιδί σας αν δεν έχει σχολείο, έχετε απόλυτο δίκιο.

    Αν και θα μπορούσατε, εφόσον ο Δήμος δεν φροντίζει να πάρει 12 (ή ακόμα και 24 ώρες πριν) αποφάσεις, να πάρετε εσείς πρωτοβουλίες και να θέσετε σε επιφυλακή από νωρίς τους παππούδες ή νταντάδες και, αν τελικά πάει σχολείο το παιδί, να τους το ακυρώσετε...

    Όσο για τον "κήρο" από το χωριό που μας ρωτάει, καλά κάνετε και θέτετε το ερώτημα, αλλά δεν είμαστε αρμόδιοι για να απαντήσουμε. Πρότασή μας: ΜΗΝ ΠΑΤΕ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ αν είναι τόσο δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θεωρούμε πως ο πρώτος σχολιαστής, που λέει πως δεν θα στείλει τα παιδιά του να ταλαιπωρηθούν και αυτά και ο ίδιος, θέτει το ζήτημα στη σωστή του διάσταση. Δεν πας και τελείωσε, μην τα δραματοποιούμε τόσο πια.

    Σε τελική ανάλυση, για παιδιά δημοτικού, άντε γυμνάσιου μιλάμε, όχι για τελειόφοιτους λυκείου (αν και αυτοί εξαρτιούνται από τους γονείς αν θα πάνε και θα γυρίσουν από το σχολείο θα είχαμε θέμα!) που - θεωρητικά - 1 και 2 μέρες χωρίς μάθημα θα τους επηρέαζε στις πανελλαδικές (πολύ θεωρητικά επαναλαμβάνουμε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος7/2/12, 11:52 μ.μ.

    το ξερω αμα δεν πατησω θα παρω αποσιες και παλι βαρος επανομου θα τις εχω αυτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κλειστά τα σχολεία στην Αλεξάνδρεια
    Καταχωρήθηκε στις 7/2/2012 10:47:16 μμ

    Η κατάσταση στα πεδινά τμήματα της Ημαθίας είναι διαφορετική από ότι στη Βέροια και τη Νάουσα. Η χιονόπτωση στην περιοχή της Αλεξάνδρειας είναι εντονότατη και πριν από λίγο μας εστάλη η απόφαση του δημάρχου και φίλου κ. Φώτη Δημητριάδη με την οποία θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία του δήμου του.

    Με απόφαση του δημάρχου Αλεξάνδρειας, που εξεδόθη σήμερα αργά το βράδυ, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εντός των διοικητικών ορίων του Καλλικράτειου δήμου Αλεξάνδρειας, θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριοι διαχειριστές, στην Βέροια δε μένουν μόνο ντόπιοι!

    Υπάρχουν και άνθρωποι που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά.

    Όσον αφορά το τι θα κάνουμε· λύσεις βρίσκουμε. Το ζήτημα είναι ότι τρέχουμε τελευταία στιγμή για την ολιγωρία κάποιων.

    Το σχόλιο που παρακάμψατε πήγαινε στο τι είναι λογικό κατά την άποψη σας. Αν είναι λογικό να αποφασίσει ο Δήμος στις 07:00 δίνοντας 30 λεπτά περιθώριο για αντίδραση, τότε λογικό είναι να έχεις και συ σε αναμονή δύο νταντάδες μπας και δε μπορεί η μια με 30 λεπτά περιθώριο...

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/2/12, 7:30 π.μ.

    Είμαι μαθήτρια τρίτης λυκείου και για να απαντήσω σε ένα από τα προηγούμενα σχόλια ναι μεν είναι δύσκολο για το τί θα "κάνετε" τα παιδιά σας αν δεν είναι ανοιχτό το σχολείο αλλά όλα τα δημοτικά και λύκεια είναι συνήθως πολύ κοντά στα σπίτια σας ή γενικότερα στη γειτονιά. Εμείς για να πάμε στο σχολείιο βασιζόμαστε πολύ περισσότερο στους γονείς μας απ' ότι τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά μιας και τα σχολεία μας είναι σχεδόν στις ακρες της πόλης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο