Στο "σφυρί" το σπίτι του πρώην δημάρχου Απ. Παύλου Λευτέρη Βαλαβάνη!

Για πρώτη φορά εκπλειστηριάζεται περιουσιακό στοιχείο αιρετού, μάλιστα πρώην δημάρχου! Αυτό προέκυψε από την έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, το μεσημέρι της Τετάρτης (2/3). Ο πρώην δήμαρχος είναι ο Λευτέρης Βαλαβάνης, για τον οποίο υπάρχει καταλογισμός μεγάλου χρηματικού ποσού (1,7 εκατ. ευρώ) για εξωλογιστικές δαπάνες της διάρκειας της θητείας του (αλλά και παλαιότερων), που αφορούσαν πληρωμές του δήμου που έγιναν χωρίς παραστατικά.  

Ως αποτέλεσμα αυτού του καταλογισμού, ο δήμος Βέροιας έχει βεβαιώσει τα συγκεκριμένα χρήματα και βάσει δικαστικής απόφασης σήμερα απαιτεί την είσπραξή τους από τον πρώην δήμαρχο, με συνέπεια να εκπλειστηριάζει το σπίτι κατοικίας του στο Μακροχώρι.

Για ηθικό θέμα («ο Τσουκάτος κυκλοφορεί ελεύθερος και εγώ με περιοριστικούς όρους»!), στοχοποίηση και εμπάθεια του δήμου προς το πρόσωπό του έκανε λόγο ο παρών στη συνεδρίαση κ. Βαλαβάνης, διερωτώμενος αν ο δήμος προέβη σε αντίστοιχες διαδικασίες σε περιπτώσεις και άλλων οφειλετών του.

Αφήνοντας ευθείες και σκληρές αιχμές εναντίον τού (απόντα σε εκείνο το θέμα) τέως δημάρχου κ. Νεστορόπουλου, τόνισε ότι δεν έγινε καμία υπεξαίρεση και ζήτησε να παρθεί πολιτική απόφαση στήριξης ενός πρώην δημάρχου.

Αλλά και "κομπλεξικοί" και… "λουλουδούδες"!

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε θέμα που αφορά μόνιμο υπάλληλο της καθαριότητας που εκφράστηκε με βαρύτατες εκφράσεις εναντίον του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Θεοδωρίδη («είσαι κομπλεξικός») και όλων των συναδέλφων του («είστε ‘κυρίες’ και ‘λουλουδούδες’»)! Παρά την τιμωρία του υπαλλήλου από τη δήμαρχο (τρεις μέρες ποινής), ο εργαζόμενος αθωώθηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο για τυπικούς λόγους (δεν αναφερόταν ο τόπος όπου συνέβη το περιστατικό!.

Το θέμα αναβλήθηκε για σήμερα Πέμπτη, για να ετοιμαστεί γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία για το αν μπορεί να προσφύγει ο δήμος κατά της απόφασης του πειθαρχικού συμβουλίου…

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/5/12, 10:55 π.μ.

    Ωραίος ο υπάλληλος και ακόμα καλύτερη η κυρία Δήμαρχος που του έριξε μόνο 3 ημέρες και ακόμα καλύτεροι αυτοί που τον αθώωσαν! Ατελείωτη Δημοκρατία.. Και μετά γιατί φτάσαμε ως εδώ! Τιμωρήστε όσους φταίνε για να παραδειγματιστούν και οι υπόλοιποι. Τιμωρήστε τον υπάλληλο για να μάθουν να δουλεύουν και να μην κάθονται και οι υπόλοιποι. Τιμωρήστε αιρετούς που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Τι θα πει πολιτική παρέμβαση για να γλυτώσει; Όποιος έσφαλε να πληρώσει! Τιμωρήστε πολίτες με πρόστιμο που μολύνουν, που διπλοπαρκάρουν που που που.. Ο έλληνας μόνο έτσι μαθαίνει! Πληρώνουμε τα κορόιδα για να κάνουν κάποιοι τους μάγκες. Φτάνει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/5/12, 6:58 μ.μ.

    Ακομη θεωρειτε οτι δεν μας αξιζε το ΔΝΤ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/5/12, 9:00 μ.μ.

    Δεν μου κάνει εντύπωση το γεγονός αφού ήταν γνωστό το αλαζονικό ύφος του κατά τη διάρκεια της θητείας του,το είχε αποδείξει πολλές φορές, νόμιζε ότι ήταν πλανητάρχης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/5/12, 5:07 μ.μ.

    Τεσσερα χρονια ζουσες ως Δημοτης ή ως αιρετος κατω απο την σκια και την πολιτικη προστασια του αλλαζονα Βαλαβανη. Οι λυσεις στα προβληματα ερχονταν για σενα αυτοματα απολαμβανες και αισθανοσουν ευτυχης αυτοδιοκητικος με τις πολιτικες στον Δημο.Δεν αντεδρασες ομως τοτε αλλα σημερα προστατευομενος απο την ανωνυμια σου.Ο Βαλαβανης ομως εστω και παραβαινοντας την αυτοδιοικητικη νομοθεσια και ξεπαιρνοντας το αμαρτωλο συστημα της αυτοδιοικησης στο Νομο ρισκαρισε για τους Δημοτες εκθετοντας την προσωπικη και πολιτικη του υστεροφημια.Οσο για το εαν νομιζε οτι αισθανοταν πλανηταρχης αυτο φαινοταν απο την συμπεριφορα του και τον βιο του τοτε και σημερα.Καθως επισης και για τις θεσεις και αποψεις του για τα μεγαλα θεματα- προβληματα του Νομου ηταν ξακαθαρες οικονομικα πολιτικα διαφανεις και χρησιμες σημερα οσο ποτε αλλοτε επικαιρες(θεση 12,καθετος αξονας σκυδρα-ναουσα,βεροια-εγνατια)δεν πειραζει ομως απο οτι γνωριζω ο Βαλαβανης εχει την δυναμη να απαντηση και να σταθει ορθιος προσεξτε εσεις οι ετεροφωτοι μην σας κοψουν την παροχη του κομματικου "ρευματος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο