Ημαθία: Έκλεβαν κοσμήματα από ηλικιωμένες και τα πουλούσαν σε κλεπταποδόχο κοσμηματοπώλη

Τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών που έλαβαν χώρα το χρονικό διάστημα από 13/4/2012 έως 28/5/2012 στη Βέροια και στο Μακροχώρι, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, έπειτα από προσαγωγή αναζητούμενων ύποπτων ατόμων που έκαναν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Βέροιας.  

Πιο συγκεκριμένα, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περίπτωσης κλοπών και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε βάρος δύο τσιγγάνων 19 και 28 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των κλοπών ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών.

Οι δύο νεαροί, με το πρόσχημα ερώτησης, προσέγγιζαν γυναίκες μεγάλης ηλικίας και αιφνιδιαστικά αφαιρούσαν τις αλυσίδες που αυτές φορούσαν στο λαιμό. Στη συνέχεια τις πωλούσαν σε 41χρονο ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου έναντι του χρηματικού ποσού των 150 Ευρώ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ οι δράστες δεν συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης του αυτοφόρου.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. ΑΔΙΆΦΘΟΡΟΣ8/6/12, 7:49 μ.μ.

    Τον κοσμηματοπώλη γιατί να μην τον μάθουμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλούς έπρεπε να μαθαίνουμε, αλλά δεν ανακοινώνονται ποτέ! Φανταστείτε η ωραία αλυσίδα που πήρατε δώρο στην γυναίκα σας, να είναι μια καημένης γιαγιούλας, που κάτι παλιόπαιδα της την αφαίρεσαν με τη βία και ένας ξεφτύλας επαγγελματίας σας την πούλησε για καινούργια!

    Σε αυτές τις περιπτώσεις, για να μην αμαυρώνονται όλοι οι υπόλοιποι σωστοί επαγγελματίες του κλάδου, μάλλον θα έπρεπε να ανακοινώνεται ποιος ήταν αυτός...

    Αλλά, από την άλλη, είναι και το τεκμήριο της αθωότητας και τα προσωπικά δεδομένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την άλλη όμως πώς να ξέρει ο κοσμηματοπώλης ότι οι αλυσίδες που του έφεραν ήταν κλεμμένες; Υπάρχουν πολλοί σήμερα που λόγω κρίσης αναγκάζονται να πουλήσουν τα χρυσαφικά τους. Βέβαια, αν εμφανίστηκαν στο μαγαζί του οι συγκεκριμένοι δύο τσιγγάνοι, θα έπρεπε να υποψιαστεί ότι τα χρυσαφικά ήταν προϊόν κλοπής, αν όμως έστειλαν κάποιο άλλο, φαινομενικά υπεράνω υποψίας άτομο; Ας είμαστε προσεκτικοί και ας μην προλαμβάνουμε την ετυμηγορία της δικαιοσύνης χαρακτηρίζοντας "ξεφτίλα" κάποιον, ειδικά αν γράφουμε με την ιδιότητα του δημοσιογράφου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πληροφορίες από το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας είναι σαφέστατες: "Οι δύο νεαροί, με το πρόσχημα ερώτησης, προσέγγιζαν γυναίκες μεγάλης ηλικίας και αιφνιδιαστικά αφαιρούσαν τις αλυσίδες που αυτές φορούσαν στο λαιμό. Στη συνέχεια τις πωλούσαν σε 41χρονο ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου έναντι του χρηματικού ποσού των 150 Ευρώ, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος."

    Και πέρα από αυτό, οι κοσμηματοπώλες παίρνουν από όπου να΄ ναι κοσμήματα; Δεν νομίζουμε! Και αν το κάνουν, έχουν σοβαρές ευθύνες, όσοι το κάνουν, καθώς είναι δυνάμει κλεπταποδόχοι.

    Όσο για την "ξεφτύλα", ήταν ένας... επικεικής χαρακτηρισμός, μπροστά στην χυδαία πράξη που έκανε - αν φυσικά έκανε - ο συγκεκριμένος "επαγγελματίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω βρεθεί κι εγώ στην ανάγκη να πουλήσω χρυσαφικό σε κοσμηματοπώλη, που έγραφε στη βιτρίνα του "αγοράζω χρυσαφικά". Φανάζεστε τώρα να με άρχιζε στις ερωτήσεις "πού το βρήκες", "πώς ξέρω ότι είναι δικό σου" κλπ; Πόσο άσχημα θα αισθανόμουν; Αν λοιπόν ο συγκεκριμένος κοσμηματοπώλης συνήθιζε να αγοράζει μεταχειρισμένα χρυσαφικά από πολίτες, πολύ εύκολα θα μπορούσε άθελά του να γίνει κλεπταποδόχος.
    Όχι ότι δεν υπάρχουν και κλεπταποδόχοι που εν γνώσει τους αγοράζουν κλοπιμαία, αλλά υπάρχει και η περίπτωση της χωρίς πρόθεση συνενοχής.
    Σε περίπτωση βέβαια απόδειξης της ενοχής του, θα συμφωνήσω μαζί σας στον χαρακτηρισμός σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσοι αγοράζουν χρυσαφικά από πολίτες, πέρα από το γεγονός ότι - αν δεν απατώμαστε - χρειάζεται κάποια ειδική άδεια - κρατάνε λεπτομέρη στοιχεία των ατόμων που τους τα προμηθεύουν, ακριβώς για να μην βρεθούν μπλεγμένοι. Τα στοιχεία αυτά είναι στην διάθεση της αστυνομίας.

    Συνεπώς, για να συνελήφθη, προφανώς και δεν είχε ακολουθήσει αυτή την διαδικασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο