Θα αφαιρεί πινακίδες η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας για παράνομη στάθμευση

Aφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος θα εφαρμόζει από εδώ και πέρα η Δημοτική Αστυνομία σε όσους βεβαιώνονται κλήσεις για παράνομη στάθμευση. Μέχρι σήμερα, παρότι ο νόμος το προέβλεπε, οι Δημοτικοί Αστυνόμοι της Βέροιας αρκούνταν απλά στην βεβαίωση της παράβασης και στην επίδοση της κλήσης. Τα πράγματα όμως άλλαξαν, μετά από τις διαδικασίες που κίνησε παραβάτης, ο οποίος προσπάθησε να ακυρώσει κλήση για παράνομη στάθμευση επειδή δεν έγινε αφαίρεση πινακίδων.

Ενημερωθήκαμε από τις Εισαγγελικές Αρχές ότι κακώς δεν εφαρμόζαμε το νόμο. Έπρεπε να ζητούμε την παράδοση των πινακίδων ή και της άδειας κυκλοφορίας, ανάλογα με την παράβαση» δήλωσε στην «Ημερήσια» ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Χαράλαμπος Καπουρτίδης.

Μετά την παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών, σύμφωνα πάντα με τα όσα μας δήλωσε ο κ. Καπουρτίδης, η Δημοτική Αστυνομία της Βέροιας έχει εκδώσει αποφάσεις (όπως αυτή της φωτογραφίας) και καλεί τους παραβάτες να παραδώσουν πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα (ανάλογα με την παράβαση) για 10 ή 20 ημέρες. Σε όσους δεν το κάνουν θα καταλογιστεί πταίσμα και μπορεί να διωχθούν ποινικά.

«Η αφαίρεση πινακίδων ή και της άδειας οδήγησης δεν έχει σχέση με το αν πλήρωσε κάποιος την κλήση. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε με την βεβαίωση της παράβασης» μας εξήγησε ο κ. Καπουρτίδης και πρόσθεσε: «Ανάλογα με το που παρκάρει κανείς παράνομα, προβλέπεται και το τι θα αφαιρεθεί. Αν παρκάρει κανείς για παράδειγμα σε θέση ΑμΕΑ, αφαιρούνται πινακίδες, δίπλωμα, και άδεια κυκλοφορίας. Το ίδιο αυστηρός είναι ο νόμος και γι αυτούς που παρκάρουν μέσα σε πεζόδρομο. Σε άλλες περιπτώσεις προβλέπετε μόνο αφαίρεση πινακίδων».

Πηγή: pliroforiodotis.gr

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Δηλαδὴ ἐπειδὴ βρέθηκε ἕνας κουτοπόνηρος, ἐφαρμόζουμε δρακόντεια μέτρα ἐπὶ ἀγαθῶν καὶ πονηρῶν. Ὅσο γιὰ τὴν ἐπίκλησι τῆς νομιμότητος, εἴπαμε· οἱ βουρδουλιὲς στὴν πλάτη τοῦ ἄλλου δὲν πονᾶνε καθ' ὅλου._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΔΙΆΦΘΟΡΟΣ15/10/12, 1:01 π.μ.

    Σε αναγκάζει κανείς να παρκάρεις παράνομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/10/12, 7:14 μ.μ.

    Η έλλειψη πάρκινγκ που υπάρχει μια ζωή στη Βέροια, μπορεί να μας αναγκάσει να παρκάρουμε παράνομα, δυστυχώς.
    Ειδικά γύρω από την Εληά και τη Στέγη όπου οι γονείς κάθε φορά έχουν άγχος πού θα παρκάρουν το αμάξι τους μέχρι να αφήσουν ή να πάρουν τα παιδιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κωνσταντίνος16/10/12, 8:23 μ.μ.

    Όποιος έχει πάρει άδεια οδήγησης και έχει διαβάσει τον Κ.Ο.Κ. θα γνωρίζει ότι στα άρθρα 4 και 34 αναφέρονται όλες οι παραβάσεις περί σταθμεύσεων και τα επιβαλλόμενα χρηματικά πρόστιμα, καθώς επίσης στο άρθρο 103 αναφέρονται οι διοικητικές ποινές (αφαίρεση πινακίδων-αδειών. Οπότε έλεος με την γκρίνια σας για τα προστίμα και τις αποφάσεις. Ή σταθμεύστε εκεί που πρέπει ή αντιδράστε στο Δ.Σ. για την μη ύπαρξη θέσεων-σταθμευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/10/12, 9:01 μ.μ.

    Τώρα που γίνονται οι αναπλάσεις και χάνονται όλες αυτες οι θέσεις στάθμευσης, δεν βλέπω και πολλούς να αντιδρούν για το έργο αυτό που θα επηρεάσει την καθημερινότητα τους για τις επόμενες δεκαετίες. Όταν όλα θα έχουν τελειώσει και θα ψάχνουν που να αφήσουν το αυτοκίνητο τους και θα αναγκάζονται να τα αφήσουν παράνομα σε πεζοδρόμια και αλλού, τότε να μην γκρινιάζουν και να μην τα βάζουν με την τροχαία και την δημοτική αστυνομια που θα τους γράφει. Γιατί τώρα που πρέπει να αντιδράσουν και να κινητοποιηθούν αυτοί είναι άβουλοι και αμέτοχοι. Μετά θα είναι αργά για δάκρυα Στέλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΔΙΆΦΘΟΡΟΣ17/10/12, 11:18 π.μ.

    Παρκάρουμε δηλαδή σε διαβάσεις και ράμπες αναπήρων επειδή δεν έχουμε πάρκινγκ? Όταν πήγανε να κάνουνε το πάρκινγκ κάτω από την Ελιά, βρεθήκανε 20 συμπολίτες μας και δεν θέλανε να μετατραπεί ο σκουπιδότοπος εκείνος σε πάρκινγκ. Να φανταστώ είναι οι ίδιοι που εναντιώνονται στην εφαρμογή του νόμου. pas mal...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος18/10/12, 2:30 μ.μ.

    καθηστε καλα και μην μας γυρνατε τα μυαλα γιατι δεν υπαρχει ευρω! αντε προβατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/10/12, 5:50 μ.μ.

    Σιγα τα αίματα ρε νεοέλληνα. Αν δεν υπάρχει ευρώ τότε να μην πετάτε τα αμάξια στα πεζοδρόμια για να πάτε να πιείτε καφέ στην οδό Εληάς. Μπορείτε να τα αφήσετε λίγο παραπέρα όπως κάνουμε εμείς τα πρόβατα. Εξυπνε εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος23/10/12, 10:34 μ.μ.

    Στη μέση του δρόμου παρκάρουμε πλέον, όμως ποτέ στις διαβάσεις και στις θέσεις αναπήρων!
    Ωστόσο, σήμερα,30' με το ρολόι γυρίζαμε με το αμάξι μας γιατί θέλαμε να παρκάρουμε κάπου για ελάχιστο χρόνο, για να πάρουμε τα παιδιά μας από τη Στέγη!!!
    Στο τέλος το αφήσαμε κάπου στη μέση του δρόμου,για να πάμε.
    Αλλά το χειρότερο είναι ότι τα ανήλικα παιδιά μας ήταν σε περίμεναν πολύ ώρα μόνα τους ή με την επίβλεψη των δασκάλων τους που δεν είχαν καμία υποχρέωση να περιμένουν...
    Ας αφήσουμε τις θεωρίες, γιατί οι νόμοι πρέπει να ισχύουν σε κράτη που εξασφαλίζουν και παρέχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης του νόμου. Όχι στο χάος της περιοχής της Ελιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΔΙΆΦΘΟΡΟΣ24/10/12, 12:15 μ.μ.

    Δηλαδή αγαπητέ ανώνυμε των 10:34 μμ, δεν μπορούσατε να παρκάρετε κάπου και να πάτε με τα πόδια να πάρετε τα παιδιά σας? Δικαιολογίες και προφάσεις αγαπητέ δεν πρέπει να αρμόζουν σε μια πολιτισμένη κοινωνία. Θα οχλήσεις δηλαδή τον οποιονδήποτε για να κάνεις την δουλειά ΣΟΥ. Όχι μόνο πινακίδες, τα αυτοκίνητα τα ίδια θα έπρεπε να σας παίρνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο