Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για την παραμονή του Β' Σώματος Στρατού στην πόλη μας

Tο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας εξέδωσε ψήφισμα για την παραμονή του Β' Σώματος Στρατού στην πόλη μας. Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

"Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, δηλώνει απερίφραστα την αντίθεσή του στην εισήγηση που έχει γίνει από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για κατάργηση του Β΄ Σώματος Στρατού, το οποίο εδρεύει στην πόλη της Βέροιας από το 1962!  
 
Μισό αιώνα μετά την εγκατάσταση του Σώματος στην πόλη μας και έναν ολόκληρο αιώνα από την ίδρυσή του, το Β΄ Σώμα Στρατού έχει να επιδείξει τεράστιο εθνικό αλλά και κοινωνικό έργο.

Η Βέροια, αλλά και ευρύτερα η περιοχή, έχει άρρηκτα συνδεμένη τη σύγχρονη ιστορία των τελευταίων 50 ετών με την παρουσία και λειτουργία του Β΄ Σώματος Στρατού στις παρυφές της πόλης.

Η παρουσία του Στρατηγείου στην πόλη μας, αποτελεί σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει τόσο στην οικονομική όσο και στην κοινωνική ζωή. Ο Δήμος ανέκαθεν διατηρούσε μέχρι σήμερα άριστες σχέσεις με τα στελέχη του Β΄ Σώματος Στρατού και μέσα από αμοιβαία συνεργασία όποτε χρειάστηκε παράχθηκε σημαντικό και ωφέλιμο έργο για τις δύο πλευρές.

Η πρόταση που προωθείται σήμερα από στελέχη του στρατεύματος με τεχνοκρατικά κριτήρια, είναι σαφώς υποκειμενική και δε λαμβάνει υπόψη τις σημαντικότερες παραμέτρους που αφορούν την προαιώνια σχέση και το ρόλο του στρατού μέσα στην κοινωνία.

Το Β΄ Σώμα Στρατού και η κοινωνία της Βέροιας πορεύτηκαν αυτά τα 50 χρόνια ειρήνης δημιουργικά και με ρυθμούς παράλληλης ανάπτυξης, κάτι το οποίο οι Στρατηγοί δε λαμβάνουν ούτε στο ελάχιστο υπόψη τους, όπως δε λαμβάνουν υπόψη την εκατόχρονη ιστορική πορεία του σχηματισμού, την οποία θέλουν να τερματίσουν οριστικά, κόβοντας τους δεσμούς του σύγχρονου ελληνικού στρατού με την ιστορία του.

Η Βέροια θέλει να συνεχίσει να πορεύεται στο μέλλον μαζί με το ιστορικό της Στρατηγείο και απαιτεί να σταματήσει τώρα το ξήλωμα του Στρατού και η διάλυση του Β΄ Σώματος Στρατού.

Πριν ένα χρόνο περίπου, το ΚΥΣΕΑ απέρριψε παρόμοια πρόταση κατάργησης του Β΄ Σώματος Στρατού προστατεύοντας την επιχειρησιακή αρτιότητα του στρατού αλλά και την ιστορική συνέχεια του Στρατηγείου μας στην πόλη της Βέροιας. Τι άλλαξε από τότε;

Το ίδιο ζητάμε να συμβεί και τώρα, με μια απόφαση που οριστικά και αμετάκλητα θα βάζει τέλος σε σχέδια αποδόμησης του στρατού και διάρρηξης της σχέσης του με την τοπική κοινωνία.

Το Δ.Σ. Βέροιας καλεί τους θεσμικούς φορείς να υποστηρίξουν το αίτημα και ιδιαίτερα την ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και τους Δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας".

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Τὸ πιάσαμε τὸ ὑπονοούμενο. Δὲν φταῖνε ἡ συγκυβέρνησι, οἱ «ναὶ σὲ ὅλα» βουλευτὲς καὶ τὰ στελέχη τῶν κυβερνητικῶν κομμάτων, ἀλλὰ οἱ «στρατηγοί», ἡ «σύγκλητος» καὶ ὁ κακός [τους] ὁ καιρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο