Ξεκίνησε την περισυλλογή αδέσποτων ζώων ο Δήμος Βέροιας

Ξεκίνησαν την περισυλλογή αδέσποτων ζώων ο δήμος Βέροιας στο πλαίσιο της εφαρμογής μέτρων για την καταπολέμηση του ιού της λύσσας. Αρμόδιοι και εκπαιδευμένοι υπάλληλοι του δήμου σήμερα βρίσκονταν στην περιοχή του Προμηθέα με σκοπό να περισυλλέξουν τα αδέσποτα ζώα. Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια περισυλλογής ήταν αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα καθώς τα ζώα μόλις αντιλαμβάνονταν την απειλή έφευγαν τρομαγμένα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υπάλληλοι του δήμου να τα πιάσουν εύκολα.

Όπως είχε ειπωθεί και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Θεόφιλο Κορωνά στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από τη δημοτική αρχή την Τετάρτη 23/1, σκοπός του δήμου είναι να  συγκεντρώσει τα αδέσποτα ζώα στις εγκαταστάσεις του δημοτικού κυνοκομείου που λειτουργεί ως προσωρινό καταφύγιο, ώστε να τα εμβολιάσουν και να τα στειρώσουν και μετά από δεκαπενθήμερη παρακολούθηση από κτηνιάτρους, να τα επιστρέψουν στο φυσικό περιβάλλον.

Τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας και είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ο δήμος  ανταποκρίνεται στο δικαίωμά τους αυτό. Με αυτό το πρόγραμμα περισυλλογής και περίθαλψης θέτει  τις βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των «αδέσποτων και άστεγων» ζώων.

Λένα Μαρκογιαννάκη

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/1/13, 6:59 μ.μ.

    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ. ΤΟ ΠΡΩΙΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΞΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΟΡΜΑΝΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.ΤΑ ΤΑΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΕΚΕΙ ΚΟΝΤΑ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΕΣ ΤΑΧΑ ΜΟΥ,ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΒΟ...ΑΣ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ Η ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΑΛΛΟ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/1/13, 1:51 π.μ.

    Όταν λένε "να τα επιστρέψουν στο φυσικό περιβάλλον", εννοούν να τα αμολήσουν πάλι μέσα στην πόλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/1/13, 10:21 π.μ.

    Αγαπητέ νεώτατε κ.αντιδήμαρχε. Οι πολιτικοί όταν δεν θέλουν να λύσουν ένα πρόβλημα φτιάχνουν μια επιτροπή ή το διανθίζουν με ωραία λόγια. Πιστός στα σίγουρα πατήματα των παλιών, δεν λέτε ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να λύσω το πρόβλημα των αδέσποτων ή έστω ρε αδερφέ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ να το λύσω και ζητώ τη βοήθεια όλων, μας μλάτε για πολιτισμό, "φυσικό περιβάλλον" κλπ. Πέρα απο το μόνιμο και συνεχώς οξυνόμενο πρόβλημα με επιθέσεις ή την ανασφάλεια που δημιουργούν σε όσους τα φοβούνται, σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα της λύσσας. Οσα σκυλιά κι αν εμβολιάσετε, είναι σίγουρο οτι κάποια δεν θα εμβολιαστούν και θα είναι εν δυνάμει φορείς στην περίπτωση που θα εμφανιστεί κρούσμα στην περιοχή. Ηδη συμπολίτης μας ακολουθεί μακροχρόνια και σκληρή αντιλυσσική θεραπεία μετά απο δάγκωμα αδέσποτου. Κανείς γιατρός δεν θα ρισκάρει να μην δώσει αντιλυσσική αγωγή σε θύμα επίθεσης. Και αν ο μη γένοιτο εμφανιστεί κρούσμα; Τότε θα θανατώσετε βίαια όλα τα αδέσποτα; Και ποιός θα αναλάβει την ευθύνη για πιθανό κρούσμα σε άνθρωπο; Κ.αντιδήμαρχε, είναι γνωστό οτι όταν η πολιτεία είναι ανίκανη ή δεν θέλει να λύσει τα προβλήματα, οι πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους. Το άσχημο είναι οτι τότε εμφανίζονται ακραίες συμπεριφορές που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Πριν λοιπόν δούμε ζώα να πεθαίνουν στο δρόμο δηλητηριασμένα, βρείτε λύσεις. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σας δώσουν συμβουλές. Οσο για την δήλωση για επιστροφή στο φυσικό περιβάλλον, βρείτε τρόπο να τη μαζέψετε, γιατί δεν σας τιμά καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο