Ξύπνησε μνήμες η εκδήλωση της Ε.Μ.Ι.Π.Η. για το Πολυτεχνείο



Ξύπνησε μνήμες η εκδήλωση της Ε.Μ.Ι.Π.Η. για το Πολυτεχνείο...

Αναδρομή στην Ημαθία του 1973, αλλά και του συνόλου της 7ετούς δικτατορίας, έκαναν οι συντελεστές της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας, σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Ημαθίας, το βράδυ της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση έγινε στον όμορφο χώρο που στεγάζονται τα ΓΑΚ Ν. Ημαθίας (στη Μπαρμπούτα) και την παρακολούθησαν πλήθος κόσμου.

Στην αρχή της εκδήλωσης, εκ μέρους των διοργανωτών, η Διευθύντρια των ΓΑΚ Ν. Ημαθίας Ελένη Τζαβέλλα και ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Μανώλης Ξυνάδας έκαναν χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε μαθητική εργασία από μαθητές του 5ου ΓΕΛ Βέροιας, που έγινε υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου Ολυμπίας Μπέτσα και την παρουσίασαν οι Νίκη Ζερβού και Γιώτα Ασλάνογλου.

Ακολούθως, ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Αλέξος Χατζηκώστας μίλησε για τον Αντιδικταρικό Αγώνα στην Ημαθία, με αναφορές σε συλληφθέντες και βασανισθέντες Ημαθιώτες της περιόδου εκείνης, δύο εκ των οποίων μάλιστα ήταν παρόντες και τους κάλεσε δίπλα του, οι Γιώργος Μουρατίδης και Κώστας Μήττας.

Μάλιστα, όταν έλαβαν τον λόγο οι δύο συλληφθέντες από την Χούντα, η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συγκινησιακά, καθώς οι μνήμες - αν και 40 χρόνια μετά - είναι ακόμη νωπές...

Στο τέλος, έλαβαν τον λόγο πολίτες από το κοινό,  οι οποίοι αναφέρθηκαν σε επιπλέον μαρτυρίες από την περίοδο.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο