Βέροια: Τίμησαν με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων τα θύματα της Κυπριακής Τραγωδίας (βίντεο)



Βέροια: Τίμησαν με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων τα θύματα της Κυπριακής Τραγωδίας...

Τα θύματα της Κυπριακής Τραγωδίας του Ιουλίου του 1974, 40 χρόνια μετά τις μαύρες εκείνες ημέρες που πλήγωσε και εξακολουθεί να αποτελεί ανοιχτή πληγή για τον Ελληνισμό, τίμησε ο Δήμος Βέροιας το πρωί της Κυριακής 20 Ιουλίου 2014, σε μία σεμνή τελετή στην πλατεία Ωρολογίου, με την παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και της Δημάρχου Βέροιας, αντιπροσωπειών των σωμάτων ασφαλείας, Κυπρίων που κατοικούν στην Ημαθία, Κύπριων εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ΕΣΕΠΑ.

Στην αρχή της τελετής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη Βέροιας, τον Αρχιμ. Γρηγόριο Μάζα, ενώ στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Κ. Καραπαναγιωτίδη, την Χ. Ουσουλτζόγλου, σωματεία εφέδρων και αποστράτων και, φυσικά, από τον σύλλογο Κυπρίων Ημαθίας "Ο Ευαγόρας".


Βίντεο από την τελετή:





Φωτογραφίες από την τελετή:





To 2011, το InVeria.gr έκανε αποστολή στη μαρτυρική Κύπρο, όπου αποτύπωσε με τον φωτογραφικό του φακό ορισμένες από τις "πληγές" του νησιού (δείτε το αφιέρωμα)

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Demetrios Hadjinicolaou21/7/14, 12:34 π.μ.

    Tί ρατσιστικὲς ἐκδηλώσεις μίσους εἶν' αὐτές, παλῃο-φασίστες; Οἱ Τοῦρκοι, ὅπως καὶ οἱ Γερμανοὶ ἐξ ἄλλου, εἶναι φίλοι μας._

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο