Εκδρομή από την Ημαθία στην Πόλη


Το τετραήμερο 20-23 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική - εκπαιδευτική εκδρομή από τη Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στην Κωνσταντινούπολη.

Ξεχωριστή ευλογία ήταν η επίσκεψη των προσκυνητών την Τρίτη 21 Οκτωβρίου το μεσημέρι στο πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου έγιναν δεκτοί σε ακρόαση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη  κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος πολύ εγκάρδια και πατρικά υποδέχτηκε τους εκδρομείς και το Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα που τους συνόδευε.

Ο κ. Παντελεήμων προσφώνησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, του ευχήθηκε για την 23η επέτειο από την εκλογή του στο Θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως και του προσέφερε αντίτυπα από τις πρόσφατες εκδόσεις της Μητροπόλεως, όπως ο επετειακός τόμος των 20ων Παυλείων, ο τόμος «Ω Πανύμνητε Μήτερ», ο τόμος για τους νεομάρτυρες της Νάουσας και μια πρόσφατη έκδοση για τα χειρόγραφα της Μητροπόλεως.

Επίσης ο Μητροπολίτης Βεροίας προσέφερε στον κ. Βαρθολομαίο το χρυσό σταυρό των 20ων Παυλείων.

Ο Πατριάρχης αντιφωνόντας ευχαρίστησε το Μητροπολίτη και τους προσκυνητές για την επίσκεψή τους στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον κ. Παντελεήμονα για τη δική του επέτειο συμπλήρωσης 20 χρόνων από την εκλογή, χειροτονία και κατάστασή του στην Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Οι προσκυνητές τις υπόλοιπες ημέρες του προσκυνήματος είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την Αγία Σοφία, να προσκυνήσουν στα ιστορικά μοναστήρια της Πόλης,   τη Μονή της Χώρας, την Παμακάριστο, την Αγία Ευφημία στη Χαλκηδόνα, καθώς επίσης να διαπλεύσουν τα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, αλλά και να περιηγηθούν στις γραφικές αγορές με τις ανατολίτικες μυρωδιές και χρώματα.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο