Τα εκλογικά τμήματα της Ημαθίας για το Δημοψήφισμα (λίστα)

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα της Π.Ε. Ημαθίας, με σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη.

Δείτε αναλυτικά όλα τα εκλογικά τμήματα στο παρακάτω αρχείο:


Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα στο οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους.

Οι έφοροι, οι αναπληρωτές τους, οι αναπληρωτές αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής, που δεν άσκησαν τα καθήκοντά τους, καθώς και όσοι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί μετέχουν στην εκλογική διαδικασία, εφόσον έχουν οριστεί με σχετική απόφαση του οικείου εφόρου, ψηφίζουν  σε εκλογικό τμήμα της έδρας του εφόρου που ορίζεται από αυτόν (αρθ.69 παρ.1 του Π.Δ. 26/2012). Οι ανωτέρω ψηφίζουν μόνο εφόσον είναι γραμμένοι σε εκλογικό τμήμα δήμου του Κράτους. Για το σκοπό αυτό υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρεται ο δήμος που είναι γραμμένοι.    

Τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, ψηφίζουν στα τμήματα που εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους, σύμφωνα με το αρθ.62 παρ.1 του Π.Δ. 26/2012. Για την άσκηση του εκλογικού τους  δικαιώματος γίνεται μνεία στο βιβλίο πρακτικών και αναγράφονται τα στοιχεία τους ιδιαίτερα στο πρωτόκολλο ψηφοφορίας.

Σε περίπτωση που διατίθεται φρουρά για τη φύλαξη εκλογικού τμήματος, το προσωπικό αυτής, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) άτομα ψηφίζει στο εκλογικό τμήμα που φρουρεί.( αρθ. 54 του Π.Δ. 26/2012).

Οι άνδρες της φρουράς του αρθ.54 ψηφίζουν, μόνον εφόσον είναι γραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του αρθρ.27, οποιασδήποτε εκλογικής περιφέρειας, που επικυρώθηκαν από το οικείο πρωτοδικείο. (αρθ. 82 παρ.5 του Π.Δ. 26/2012). 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο