Ψήφισε υπέρ της αύξησης του ΦΠΑ και τώρα καταγγέλλει τον... εαυτό του!

Είναι να απορεί κανείς με τον βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ, Απόστολο Βεσυρόπουλο, καθώς κάπου το έχει... χάσει το θέμα με τα πρόσφατα μέτρα που ψήφισε!

Από τη μία ψηφίζει, χωρίς καμία ένσταση, τα προαπαιτούμενα στη Βουλή (στις 15/7) και δύο μέρες μετά (17/7) καταγγέλλει την Κυβέρνηση για αυτά που και ο ίδιος ψήφισε (βλέπε ΦΠΑ στο 23% για το βόειο κρέας).

Δηλαδή, άλλα ψηφίζουμε στη Βουλή, άλλα πιστεύουμε κατά βάθος και άλλα λέμε στην εκλογική μας Περιφέρεια; 

Για να μην πούμε για τις δηλώσεις - ερωτήσεις περί καταπολέμησης της διαφθοράς και των πελατειακών σχέσεων...

Με αυτά και με εκείνα, γελάει ο κόσμος με το πολιτικό προσωπικό και το απαξιώνει. Και δεν έχει άδικο...

***

Δείτε την ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής, στην οποία παραδέχεται ότι ψήφισε αυτό που καταγγέλλει:

Κύριε Υπουργέ,
 
Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο που ψηφίσαμε στη Βουλή στις 15 Ιουλίου, δημιούργησαν ερωτηματικά αλλά και αρνητικές συνθήκες για κλάδους του πρωτογενούς τομέα, όπως είναι η κτηνοτροφία.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, το βόειο κρέας, από το συντελεστή 13% που ήταν αρχικά, μετατάχθηκε στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, στο 23%.

Τη στιγμή που προϊόντα εισαγωγής και πολυτελείας, όπως για παράδειγμα το φουά γκρα, έχουν ΦΠΑ 13%, αντιλαμβάνονται όλοι  τι σημαίνει για την ανταγωνιστικότητα και την προοπτική της κτηνοτροφίας μας, η μετάταξη του βόειου κρέατος στο 23% του ΦΠΑ.

Πρόσθετη επιβάρυνση για τους κτηνοτρόφους αποτελεί και η μετάταξη των κτηνιατρικών φαρμάκων και υπηρεσιών στο 23%, κάτι που σημαίνει ότι φάρμακα και υπηρεσίες καθίστανται πλέον πιο ακριβά, πέρα από το γεγονός ότι υπάρχει ο κίνδυνος πολλοί κτηνοτρόφοι να μην έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν κτηνιατρικές υπηρεσίες για να αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας των ζώων τους.

Είναι δεδομένο ότι οι δύο συγκεκριμένες ρυθμίσεις, στρέφονται κατά του πρωτογενούς τομέα και θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

1. Με ποιο σκεπτικό έγινε η αιφνίδια μετάταξη του βόειου κρέατος στο 23%, γεγονός που πλήττει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας μας.
2. Εάν προτίθεται να εξετάσει την αναζήτηση ισοδυνάμων για τη μείωση του ΦΠΑ στο βόειο κρέας και στα κτηνιατρικά φάρμακα και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

***

Τώρα, αν του απαντήσει ο Υπουργός "ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου", θα έχει άδικο;                                                                                                            

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο