«Μια άλλη όψη της Εκκλησίας στη Χούντα» - Εκδήλωση Ε.Μ.Ι.Π.Η. για τον π. Γεώργιο Πυρουνάκη (βίντεο)

Το απόγευμα του Σαββάτου (3/10/2015) πραγματοποιήθηκε η τελευταία εκδήλωση της Ε' Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού, που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.), στο Χώρο Τεχνών Βέροιας, με τίτλο «Μια άλλη όψη της Εκκλησίας στη Χούντα».

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή το βιβλίο της θεολόγου - συγγραφέως,  Φωτεινής Οικονόμου «π. Γεώργιος Πυρουνάκης. Η Θεολογία και το έργο ενός ελεύθερου ανθρώπου», κατά τη διάρκεια της οποίας, έγινε γενικότερη αναφορά στην θέση της "Εκκλησίας" στη διάρκεια της Χούντας της 21ης Απριλίου, αλλά και ειδικότερη αναφορά στο έργο και τον βίο του π. Γεωργίου Πυρουνάκη, ο οποίος άφησε την σφραγίδα του για το ανοιχτό του πνεύμα, την αγάπη του για τον άνθρωπο και την ελευθερία, το φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργου, αλλά και τους αγώνες του για τη Δημοκρατία (για τους οποίους φυλακίστηκε και κατηγορήθηκε, πολλές φορές, εντός και εκτός της 7ετίας).

Για το θέμα, την προσωπικότητα του μακαριστού π. Γεωργίου Πυρουνάκη και την γενικότερη περίοδο, μίλησε ο υπ. δρ. Ιστορίας π. Αθανάσιος Γ. Βουδούρης, μέλος Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η. και η θεολόγος - συγγραφέας του βιβλίου, Φωτεινή Οικονόμου.

Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και, ακολούθως, κηρύχθηκε η λήξη της Ε' Εβδομάδας Τοπικής Ιστορίας και Πολιτισμού, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου, οπότε και θα εξεταστεί η περίοδος από το 1974 έως το 2000.

Δείτε την ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στο βίντεο που ακολουθεί:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο