Ακινητοποιημένα λεωφορεία με πρόσφυγες - μετανάστες στα ΣΕΑ Πλατάνου στην Ημαθία - Προσφέρουν αρωγή οι τοπικές αρχές;

Σοβαρό πρόβλημα με την μετακίνηση των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών από την Αθήνα προς τα Σκόπια επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων στα σύνορα, στους Ευζώνους, με αποτέλεσμα πολλά λεωφορεία να μην μπορούν να προσεγγίσουν την περιοχή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του InVeria.gr, πολλά λεωφορεία τις τελευταίες μέρες σταματούν στα ΣΕΑ Πλατάνου, επί της Εγνατίας Οδού Ζ(μεταξύ Αλεξάνδρειας - Κλειδίου), καθώς έρχονται μέσω Ελασσόνας και Κοζάνης προς Ημαθία, για να καταλήξουν (μέσω Μαλγάρων ή Ν. Χαλκηδόνας) στους Ευζώνους ή στην Ειδομένη.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η παραμονή στα ΣΕΑ δεν είναι καθόλου εύκολη. Το υψηλό κόστος στις τιμές των εκεί καταστημάτων, σε συνδυασμό με τον διακαή πόθο να προσεγγίσουν τα σύνορα, δημιουργεί αναστάτωση ή οδηγεί πολλούς στη σκέψη να φύγουν με πόδια...

Επίσης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα από τις τοπικές αρχές, οι οποίες μάλιστα έχουν δείξει ευαισθησία και έχουν συγκεντρώσει βοήθεια για να σταλεί στην Ειδομένη και αλλού. Καλό είναι, να φροντίσουν και αυτούς που ήρθαν για μερικές ώρες ή μέρες στην "αυλή" τους, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστα περιστατικά, όπως λιποθυμίες και άλλα θέματα υγείας ή σκέψεις για διαφυγή με τα πόδια ή επεισόδια.

(φώτο αρχείου)
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο