Ήρθαν γύρω στους 200 πρόσφυγες στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Αγ. Βαρβάρα

Οι πρώτοι 50 πρόσφυγες από την Ειδομένη έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής (25/3) στο στρατόπεδο "Αρματολού Κόκκινου", εν μέσω αντιδράσεων από μερίδα κατοίκων των γειτονικών χωριών, αλλά και άτομα από άλλο χωριά (μεταξύ αυτών διακρίναμε πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής).
Αρχικά, το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε πάνω στη διασταύρωση προς το στρατόπεδο, επί της Επαρχιακής Οδού Βέροιας - Βεργίνας, λόγω των συγκεντρωμένων ατόμων. Μετά από μισή ώρα και κατόπιν σχετικών διαπραγματεύσεων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας, ο δρόμος ανοίχτηκε, αλλά οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία προς το στρατόπεδο, με ένα ΙΧ όχημα να προπορεύεται με ιδιαιτέρως χαμηλή ταχύτητα και σταματώντας ενίοτε, παίζοντας στο ραδιόφωνο τον εθνικό ύμνο, τον ύμνο της Χρυσής Αυγής και διάφορα εμβατήρια. Από ότι διαπιστώθηκε, το ΙΧ οδηγούσε γνωστό στέλεχος της ΧΑ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, με τον συνδυασμό του Γιάννη Παπαγιάννη.
Μετά από ώρα, το λεωφορείο με τους πρόσφυγες εισήλθε στο στρατόπεδο εν μέσω γιουχαϊσμάτων, ενώ κάποιοι έριξαν γουρουνοκεφαλές μπροστά στο όχημα. Νέοι και ηλικιωμένοι, μαζί με αυτούς και ο παπάς του χωριού, απευθυνόταν προς τους πρόσφυγες με βαρείς χαρακτηρισμούς, ενώ η αστυνομία απέτρεψε λιντσάρισμα του βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ουρσουζίδη από ορισμένα και συγκεκριμένα άτομα. 
Μετά από λίγη ώρα ο περισσότερος κόσμος διαλύθηκε, ενώ στις 9.30 μ.μ. έφτασαν στο Κέντρο Φιλοξενίας άλλα 3  λεωφορεία από την Ειδομένη, με τον αριθμό των προσφύγων να φτάνει περίπου στους 200.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο