To InVeria.gr μέσα στο Κέντρο Φιλοξενίας Αγ. Βαρβάρας

Στο εσωτερικό του Κέντρου Φιλοξενίας βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (26/3), την 1η μέρα λειτουργίας του. Οι εικόνες δεν θύμιζαν σε καμία περίπτωση τα γεγονότα της προηγούμενης ημέρας... 

Μικρά παιδιά (127 παιδιά κάτω των 16 ετών φιλοξενούνται στον χώρο) να παίζουν στα διάφορα μέρη του στρατοπέδου, μεγαλύτεροι άνθρωποι να προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και άλλοι, με έκδηλη την αγωνία στο βλέμμα τους, να διερωτούνται πότε θα μπορέσουν να φύγουν για τον τελικό προορισμό τους.
Οι πρόσφυγες, μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για την Ελλάδα. Για τον στρατό, την αστυνομία, τους κατοίκους της Ειδομένης, από όπου ήρθαν, τους εθελοντές... Ένα μικρό παράπονο είχαν, που πήγαν πρωί - πρωί σε μίνι μάρκετ της Αγίας Βαρβάρας, με τα λεφτά στο χέρι φυσικά, και ο ιδιοκτήτης δεν τους επέτρεψε να ψωνίσουν... Αλλά και αυτό το θέμα λύθηκε, όπως μαθαίνουμε. 
Ως πρώτη μέρα, υπάρχουν και οι ελλείψεις, αλλά όλα - με καλή διάθεση και υπομονή - αναμένεται να λυθούν. 
Έξω από το στρατόπεδο, η εικόνα επίσης δεν θύμιζε σε τίποτα τα χθεσινά. Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και από τη Βέροια, αλλά και οργανωμένες συλλογικότητες, όπως εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, μεμονωμένοι γιατροί, αλλά και στελέχη από ΜΚΟ, επισκέφθηκαν ήδη τον χώρο. Επίσης, παραβρέθηκαν φορείς της Αυτοδιοίκησης, όπως ο Δήμαρχος Βέροιας, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Επικρατείας Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Στέργιος Διαμάντης, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης κ.α. Τέλος, ο πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο της Αγ. Βαρβάρας ήταν από νωρίς το πρωί εκεί, προσπαθώντας να "στήσουν γέφυρες" μεταξύ των φοβισμένων προσφύγων και των "μουδιασμένων" κατοίκων.

Ο "πάγος" έσπασε... Πλέον τη σκυτάλη αναλαμβάνει η λογική, η επικοινωνία, η ανθρωπιά, η αλληλοκατανόηση. Φυσικά, όπως τονίζουν οι εχέφρονες κάτοικοι των χωριών πέριξ του Κέντρου, οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι και οι όποιες παραφωνίες προήλθαν από άγνοια ή από... άλλα κέντρα.  

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο