Η Πατρίδα Βέροιας υποδέχτηκε το Τίμιο Ξύλο - Παντελεήμων: "Χωρίς τον Σταυρό μπροστά δεν θα νικήσουμε" (φώτο - βίντεο)

Λαμπρή υποδοχή τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου, που φυλάσσεται στη Μονή Κουτλουμουσίου του Αγ. Όρους, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (11/4) στο Ναό Υπαπαντής του Χριστού, στην Πατρίδα Βέροιας, από τον Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμονα, κληρικών, εκπροσώπων των Αρχών και πλήθους λαού.
Το Τίμιο Ξύλο μετέφερε ο Αρχιμ. Φιλόθεος από το Άγιο Όρος, ο οποίος, εν μέσω κωδωνοκρουσιών και ψαλμών το παρέδωσε στον Μητροπολίτη. Εν συνεχεία, τελέστηκε το Μέγα Απόδειπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο κόσμος είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει.
Στο τέλος της ακολουθίας, ο Μητροπολίτης κήρυξε και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής Κουτλουμουσίου, Αρχιμ. Χριστόδουλο Κουτλουμουσιανό και τη συνοδεία του, για την άδεια της μεταφοράς του τεμαχίου, προς ευλογία και ενίσχυση των πιστών της Ημαθίας, και όχι μόνο, στον πνευματικό τους αγώνα προς τη Μ. Εβδομάδα και την Ανάσταση. Επίσης, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στη σύγχρονη εποχή και τόνισε πως μόνο με τη χάρη του Θεού και με τη δύναμη του Τιμίου Σταυρού, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της πατρίδας, τονίζοντας πως "όλα τα άλλα είναι πομφόλυγες, είναι θέατρα, χωρίς τον Σταυρό μπροστά δεν θα νικήσουμε... Αλίμονο και τρισαλίμονο στην πατρίδα μας εάν ξεχάσει την παράδοση της. Εάν ξεχάσει τι κράτησαν τους προγόνους μας 400 και 500 χρόνια σε αυτό τον τόπο... Την ευλάβεια προς τον Θεό, προς τους Αγίους και προς τον Σταυρό του Κυρίου".
Το Τίμιο Ξύλο, επίσης, υποδέχτηκαν ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές μέλη των πολιτιστικών Συλλόγων της Πατρίδας και της Αγ. Βαρβάρας Βέροιας.
Να σημειωθεί ότι, όπως ανακοίνωσε ο εφημέριος της Πατρίδας, πρωτοπρ. Διονύσιος Συρόπουλος, το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει μία μέρα περισσότερο από ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί, δηλαδή θα παραμείνει μέχρι και την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στις 6 το απόγευμα

Δείτε σχετικό βίντεο, φωτογραφίες και το πρόγραμμα των ακολουθιών:


 Ο Ναός θα παραμένει ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως και τις 11 το βράδυ, ενώ θα τελεστούν τις επόμενες μέρες οι παρακάτω ακολουθίες:

Τρίτη 12/4/2016
7.30 - 10.00 Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία - Αγιασμός
18.00 Ευχέλαιο - Μέγα Απόδειπνο - Χαιρετισμοί Τιμίου Σταυρού

Τετάρτη 13/4/2016
7.30 - 10.00 Όρθρος - Ώρες
18.00 - 22.00 Μέγας Κανών - Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία 

Πέμπτη 14/4/2016
7.30 - 9.30 Προηγιασμένη Θ. Λειτουργια
18.00 - 19.00 Μέγα Απόδειπνο - Αναχώρηση Τιμίου Ξύλου

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο