Αυτοκίνητο χτύπησε πεζό στη Βέροια (φώτο)

Την ώρα της συναυλίας για τον Μ. Ρασούλη, στη Βέροια, οι δρόμοι που οδηγούσαν στην πλατεία είχαν κλείσει από την Τροχαία Βέροιας και γενικότερα υπήρχε μια δυσκολία στις μετακινήσεις.

Ωστόσο, είχαμε και ένα περιστατικό που, ευτυχώς για έναν πεζό και μία οδηγό, δεν είχε σοβαρές προεκτάσεις. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η συναυλία στην πλ. Εληάς, λίγα μέτρα παραπάνω και συγκεκριμένα στην διασταύρωση των οδών Εληάς, Μητροπόλεως και Βενιζέλου, ΙΧ χτύπησε πεζό, χωρίς να τον παρασύρει. 

Αρχικά ο πεζός θεώρησε πως δεν έπαθε κάτι σοβαρό και άφησε την οδηγό του οχήματος να φύγει, χωρίς να ζητήσει την παρέμβαση της αστυνομίας που ήταν στο σημείο. Ωστόσο, λίγη ώρα μετά το γόνατό του πρήστηκε και κλήθηκε το ΕΚΑΒ για τις πρώτες βοήθειες... 

Να τονίσουμε κάτι σημαντικό: Είναι χιλιοειπωμένη η μοναδική κουλτούρα των Βεροιέων οδηγών, που σέβονται τους πεζούς. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε δύο πράγματα:

1) Δεν είναι όλος ο δρόμος διάβαση πεζών, ούτε μπορεί ο καθένας να πετάγεται από όπου θέλει (δεν ισχύει αυτό στην παραπάνω περίπτωση). Γενικά, οι οδηγοί έχουν παιδεία στη Βέροια, αλλά οι πεζοί όχι!

2) Όσοι οδηγούν στη Βέροια δεν είναι απαραίτητα και Βεροιώτες! Συνεπώς, πριν "διεκδικήσετε" το δικαίωμά σας να περάσετε μια διάβαση, σιγουρευτείτε πρώτα ότι ο οδηγός σας είδε και ότι έχει πρόθεση να σταματήσει... Αν συμβεί κάτι, ο πεζός θα πάθει το κακό, ακόμα και έχει αν δίκιο!

ΥΓ: Ειδικά κάτι "εγκληματίες" που προβάλλουν καρότσια με παιδιά σε διαβάσεις και μη, χωρίς να σιγουρευτούν ότι δεν θα περάσει κάποιο ΙΧ ή μηχανάκι και να πάρει σβάρνα το καρότσι με το μωρό τους, είναι πραγματικά για... μέσα. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο