Ο Μητροπολίτης Βεροίας υποδέχτηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"

Το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Ιουνίου έφτασε στον διεθνή  Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» η  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τη συνοδεία του. 

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, καθώς επίσης οι Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολος και Κίτρους κ.Γεώργιος, καθώς και οι επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Θερμών κ. Δημήτριος και Αμορίου κ. Νικηφόρος.
Από την πολιτική ηγεσία τον Πατριάρχη υποδέχθηκαν ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφεριάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλοι επίσημοι.
Ο Πατριάρχης θα παραμείνει στη Βέροια μέχρι το πρωί της Πέμπτης 30ης Ιουνίου και θα προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτή της τοπικής Εκκλησίας της Βέροιας και θα λειτουργήσει στον προσφάτως ανακαινισμένο και εγκαινιασμένο παλαιό μητροπολιτικό ιερό Ναό Βεροίας.
Την Πατριαρχική συνοδεία αποτελούν ο Μητροπολίτης Πριγκηπονήσσων κ. Ιάκωβος, ο Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, ο Αρχιγραμματεύς του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιμ. Βαρθολομαίος, ο Αρχιδιάκονος κ. Ανδρέας, ο Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Βενιαμίν και ο κ. Γραφιαδέλλης Παντελεήμων, Γραμματεύς του Πατριαρχείου.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο