Με χοροστασία του Σμύρνης Βαρθολομαίου ο Εσπερινός της γιορτής του Πολιούχου της Βέροιας (φώτο)

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και συμπροσευχομένων των Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, τελέστηκε ο Εσπερινός της πανηγύρεως του πολιούχου της Βέροιας Αγίου Αντωνίου του Νέου, το απόγευμα της Δευτέρας (16/1/2017).



Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Βεροίας ευχαρίστησε όλους τους Μητροπολίτες για την παρουσία τους, κάνοντας ωστόσο ιδιαίτερη αναφορά στον Μητροπολίτη Σμυρνής κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος υπηρέτησε για πολλά χρόνια στη Μητρόπολη Βέροιας, ως ιδιαίτερος γραμματέας του και αρχιερατικός επίτροπος Νάουσας.


Τον λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Σμύρνης, ο οποίος μίλησε για τον "επαναστάτη της πίστεως" Όσιο Αντώνιο και γενικότερη την "επανάσταση της πίστεως", με πρώτο διδάξαντα τον Χριστό. Αναφέρθηκε δε με λόγια ευγνωμοσύνης και αγάπης προς τον Μητροπολίτη Βεροίας, ο οποίος - όπως είπε - του πρόσφερε την ευκαιρία να βαδίσει δίπλα του τα πρώτα βήματα στην ιεροσύνη, καθώς ο Μητροπολίτης Βεροίας και ο Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος ήταν αυτοί που συνετέλεσαν στις χειροτονίες του εις διάκονον και πρεσβύτερον, που έγιναν στη Βέροια προς 20ετίας και πλέον.


Και φέτος πολλοί ήταν οι πιστοί από όλη την Ημαθία και άλλες περιοχές που βρέθηκαν στο Ναό του Αγίου Αντωνίου το απόγευμα και θα βρεθούν και στην βραδινή Θ. Λειτουργία και αύριο το πρωί, όπου θα τελεστεί και η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου στους δρόμους της πόλης, για να προσκυνήσουν. 

Δείτε φωτογραφίες από τον Εσπερινό της πανηγύρεως του Πολιούχου της Βέροιας:


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο