Οι 6 θέσεις - κλειδιά του Δήμου Βέροιας και ο... πονοκέφαλος του Δημάρχου Κ. Βοργιαζίδη

Σε ένα μήνα - περίπου - θα έχουμε τις πολυαναμενόμενες αλλαγές στην διοικητική δομή της Δημοτικής Αρχής της Βέροιας...

Όσο έχουμε ασχοληθεί με το θέμα, δεν συνηθίζουμε να "σκιαγραφούμε" τις προθέσεις του Δημάρχου για το θέμα και αρκεστήκαμε σε μερικές "συμβουλές" για ένα καλό διοικητικό σχήμα, προς όφελος του Δήμου. 

Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και τώρα, απλά θα σταθούμε λίγο περισσότερο σε μερικούς τομείς που πάντα απασχολούν τον εκάστοτε Δήμαρχο και δεν φαίνεται να αποτελεί εξαίρεση ο σημερινός Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης

Ποιοι είναι αυτοί οι τομείς; Φυσικά, όσοι έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του κόσμου. Δηλαδή, η καθαριότητα, τα τεχνικά έργα, ο πολιτισμός, η κοινωνική πολιτική, ο αθλητισμός και η ΔΕΥΑΒ.

α) Καθαριότητα
Ο Βασίλης Παπαδόπουλος συμπληρώνει δεύτερη διετία (4,5 χρόνια στην ουσία) στο τιμόνι της αντιδημαρχίας Καθαριότητας - Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας. Είναι χαμηλών τόνων και προσπαθεί - βάζοντας και ο ίδιος πλάτη πολλές φορές - να "παλέψει" το... θηρίο με λίγα μέσα. Τον θεωρούμε έναν από τους επιτυχημένους (κρίνοντας πάντα με τις αντικειμενικές συνθήκες) αντιδημάρχους και εάν παρέμενε στην θέση του, ο Δήμαρχος θα είχε το κεφάλι του... ήσυχο για τα επόμενα 2,5 χρόνια. 

β) Τεχνικά Έργα
Ο Άρης Λαζαρίδης συμπληρώνει την τρίτη διετία (6,5 χρόνια) και θεωρούμε πως ό,τι είχε να προσφέρει, το πρόσφερε. Είχε να κάνει με πολλά "διάσημα" έργα (βλέπε Σχολείο Γιοτζαλίκια), αλλά δεν ήταν πάντα καρποφόρες οι όποιες προσπάθειές του. Ωστόσο, θεωρούμε πως η απλή διαχείριση καθημερινών υποθέσεων, όπως το απλό "μπάλωμα" στις λακκούβες, ήταν ελλιπέστατη. Ακόμη, στα πολύ αρνητικά που ο ίδιος πιστώνεται είναι η μεγάλη καθυστέρηση στην κατασκευή πάρκινγκ κάτω από την Εληά, ενώ το όνομά του είναι συνυφασμένο με την γέφυρα Κούσιου. 
Αν και πρώτος σε ψήφους από την περιοχή της Βεργίνας, ο Άρης Λαζαρίδης θεωρούμε είναι πολύ πιθανόν να μην παραμείνει στην διοίκηση του Δήμου, τουλάχιστον όχι στο ίδιο πόστο.

γ) Πολιτισμός
Δύο φορείς πολιτισμού έχουμε στον Δήμο Βέροιας, την ΚΕΠΑ και το ΔΗΠΕΘΕ. Αν και ο Δήμος έχει μεγάλη παράδοση στον τομέα αυτό, φαίνεται πως οι επιλογές σε πρόσωπα δεν ήταν ακριβώς αυτό που θα ήθελε ο Δήμαρχος. Όπως και να έχει, αξιοπρεπής ήταν η στάση του προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Νίκου Μαυροκεφαλίδη, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Σοφιανίδης μάλλον τα βρήκε... σκούρα στην Κοινωφελή Επιχείρηση και δεν μπόρεσε να ασκήσει πολιτική ο ίδιος. 
Θεωρείται δεδομένο ότι και οι δύο πρόεδροι θα αλλαχθούν (ίσως όχι και οι δύο τον Φεβρουάριο), στο πλαίσιο της γενικής αναφοράς του Δημάρχου περί αλλαγής όλων των προέδρων. 
Ωστόσο, επειδή ο Γιώργος Σοφιανίδης κατέχει και την θέση του αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού, πολλοί θεωρούν ότι θα παραμείνει στην αντιδημαρχία. Βεβαίως, δεν γνωρίζουν ότι ο Γιώργος Σοφιανίδης δεν μπήκε στην πολιτική για να αυτοπροβληθεί και θεωρούμε πως θα διευκολύνει τον Δήμαρχο και δεν θα έχει αξιώσεις για παραμονή στην αντιδημαρχία, όπως πολλοί - μάλλον κακοπροαίρετα, για να τον παρουσιάσουν ως καρεκλοκένταυρο - διαδίδουν. 

δ) Κοινωνική Πολιτική
Τον τομέα αυτό κατέχει για δύο διετίες ο Θεόφιλος Κορωνάς, έχοντας παράλληλα και την προεδρία της ΚΑΠΑ. Τα πήγα πολύ καλά, όπως λένε όσοι έχουν επαφή με το αντικείμενο, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να μην επιθυμεί την παραμονή του. 

ε) Αθλητισμός
Στο ΚΑΠΑ, όπως προαναφέρθηκε, είναι πρόεδρος ο Θεόφιλος Κορωνάς και έχει σημαντικά επιτεύγματα να παρουσιάσει, είτε συνεχίζοντας με επιτυχία ήδη υφιστάμενες δράσεις ή με νέες. Η αλλαγή στο πόστο αυτό είναι δεδομένη για δύο λόγους: Πρώτος, η γενική αναφορά του Δημάρχου περί αλλαγής όλων των προέδρων και, δεύτερον, η προσωπική του επιθυμία. 

στ) ΔΕΥΑΒ
Η ΔΕΥΑΒ θεωρείται από πολλούς ως η... αχίλλειος πτέρνα του Δήμου. Αν και η κοινωνική πολιτική που ασκείται διευκολύνει τους καταναλωτές (με ρυθμίσεις οφειλών κλπ) και οι τεχνικές παρεμβάσεις σε περίπτωση βλαβών είναι σε πολύ καλό επίπεδο, φαίνεται πως ο Δήμαρχος δεν είναι ικανοποιημένος στα διοικητικά πράγματα. Πρόσφατα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Νίκος Μωυσιάδης παραιτήθηκε, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και ανέλαβε προσωρινά ο Γιώργος Ορφανίδης, ο οποίος δεν προορίζεται για να μείνει. Η αίσθηση που έχουμε είναι ότι ο Δήμαρχος "ψάχνει" ένα δυνατό (και καταρτισμένο) όνομα για την Δημοτική Επιχείρηση. Στην προκειμένη περίπτωση, όποιος παίξει... στοίχημα για το όνομα του νέου προέδρου, είναι πολύ πιθανόν να το χάσει!

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο