Τελευταία νέα από την φωτιά στο Μοναστήρι της Καλλίπετρας

Το φως της ημέρας έδειξε τον τραγικό απολογισμό της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες το βράδυ στο Μοναστήρι της Καλλίπετρας, που τα τελευταία χρόνια, με τις ενέργειες του Ηγουμένου της π. Παλαμά Κυριλλίδη, αναστηλώθηκε μετά από έναν αιώνα περίπου.



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μοναστήρι κάηκε ολοσχερώς και μόνο η εικόνα της Παναγίας κατάφερε να διασωθεί. Η φωτιά που ξέσπασε επεκτάθηκε στην κεραμοσκεπή και από εκεί, εξαπλώθηκε σε όλα τα κτίρια του Μοναστηριού.


Άλλωστε, δεν είναι μεγάλο το μοναστήρι, οπότε η εξάπλωση δεν ήθελε παρά λίγα λεπτά.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Μου φαίνεται απίστευτο. Αν όντως είναι έτσι θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στον αγαπητό π. Παλαμά. Αγαπητέ μου φίλε βλέπεις πως οι πραγματικοί αγώνες δεν τελειώνουν ποτέ και οι πραγματικοί αγωνιστές είναι πάντα έτοιμοι να ξεκινήσουν από την αρχή. Άλλωστε τα παράδειγμα ζωής του Κυρίου είναι διαρκώς παρόν και μας καθοδηγεί. Δεν έχουμε παρά να το ακολουθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό κουράγιο στον φίλο π. Παλαμά. Όντως κρίμα και άδικο για τους κόπους που τόσα χρόνια κατέβαλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. π.Διονύσιος Συρόπουλος Πατρίδα Βεροίας3/11/10, 10:47 μ.μ.

    Θα ήθελα να εκφράσω την αληθινή αγάπη μου καιτην συμπαράστασή μου στον π. Παλαμά.Είμαι πεπεισμένος πως τα σχέδια του μισόκαλου δεν θα εκπληρωθούν.Το μοναστήρι θα ξαναγίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα από βοήθεια του Χριστεπωνύμου πληρώματος της Αγίας Εκκλησίας δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου της Καλλιπέτρης της οποίας τιμάται.Ολοι κοντα στον αγώνα του π. Παλαμά...Εχει Ευλογία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο