Την Παρασκευή τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης "των 21 Μαθητών" που έχασαν τη ζωή τους στα Τέμπη

Η σύγχρονη δημοτική βιβλιοθήκη, που δημιουργήθηκε στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών του Λυκείου Μακροχωρίου, που έχασαν τη ζωή τους στις 13 Απριλίου 2003 στα Τέμπη,   εγκαινιάζεται μεθαύριο Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα. 

Το συνολικό κόστος του εγχειρήματος «άγγιξε» τα 330.000 ευρώ, ήταν πρωτοβουλία του Δήμου Αποστόλου Παύλου και χρηματοδοτήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, ενώ πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου της παλαιάς κοινότητας Μακροχωρίου, όπου στεγάζεται πλέον η βιβλιοθήκη, εγκατάστασης του τεχνολογικού εξοπλισμού και εμπλουτισμού της με βιβλία. 

Τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης που «μετρά» ήδη τρεις χιλιάδες τίτλους, θα γίνουν  με την παρουσία του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου. Παράλληλα ήδη έχει ξεκινήσει συνεργασία και με την Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, αλλά και με τη Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, που θα καλύπτει την τεχνική της υποδομή και θα την τροφοδοτεί με νέες εκδόσεις.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/11/10, 1:26 π.μ.

    Συγνώμη ρε παιδιά, αλλά έλεος πια με αυτή την εκμετάλλευση της μνήμης των αδικοχαμένων παιδιών. Ήθελα να ‘ξερα, δεν ντρέπονται όλοι τους καθόλου? Πολίτες και Πολιτεία? Τι χρειάζεται μια νέα βιβλιοθήκη στο Μακροχώρι αφού η Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροια απέχει μόλις 5 λεπτά? Θα λυθεί το πρόβλημα επιμόρφωσης των Μακροχωριτών? Αντί να φροντίσουμε να δημιουργήσουμε πραγματικές υποδομές για την ανάπτυξη της παιδείας και του πολιτισμού αναλωνόμαστε σε μ…………… (μικροπράγματα εννοώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αηαπητέ/η,

    Βιβλιοθήκη έχει γίνει και στη Μελίκη και στον Αγ. Γεώργιο. Δεν είναι κακό να γίνονται βιβλιοθήκες και πέρα από τη Βέροια (δεν έχει άλλωστε μόνο η Βέροια το προνόμιο αυτό).

    Ίσα-ίσα, καλύτερα τα λεφτά της Βουλής να πηγαίνουν σε τέτοια, παρά στους 14-15 μισθούς των υπαλλήλων της...

    Σχετικά με τη μνήμη των παιδιών και την "εκμετάλλευση" που λέτε, επιτρέψτε μας να έχουμε διαφορετική άποψη. Αν επρόκειτο για κάποιο κερδοσκοπικό ίδρυμα που έφερε το όνομά τους, θα συμφωνούσαμε απόλυτα!

    Και, για να είναι παραγωγικός ο διάλογος, θα ήταν ενδιαφέρον να καταθέσετε την άποψή σας σχετικά με το ποιες θεωρείτε "πραγματικές υποδομές για την ανάπτυξη της παιδείας και του πολιτισμού".

    Φιλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο