375 μέρες αντέξαμε!

17 Νοεμβρίου 2009 - Πριν την κατάθεση στεφάνων για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Ένα χρόνο και 9 μέρες μετά τα αποκαλυπτήρια του Ηρώου της Βέροιας, που κόστισε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, κάποιοι το σπάσανε....
Μαγκιά μας!

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Δεν πήγαιναν καλύτερα να σπάσουν το κεφάλι αυτών που το χρηματοδότησαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόσες βίαιες πράξεις όχι, αλλά ένα καλό μάθημα αισθητικής σε αυτούς που το είδαν, τους άρεσε και το ενέκριναν, ίσως χρειαζόταν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/11/10, 10:20 π.μ.

    Η αισθητική είναι κάτι το υποκειμενικό, παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν και αντικειμενικά κριτήρια στην κατασκευή ενός μνημείου, τα οποία κατά την άποψή μου τηρήθηκαν έως ένα βαθμό στο ηρώο της Βέροιας. Το πρόβλημα νομίζω ότι είναι πρόβλημα θέσης και κατασκευής. Μια κατασκευή με τζάμι δεν θα έπρεπε να είναι στο επίπεδο της πλατείας (έπρεπε να είναι μερικά σκαλοπάτια ποιο ψηλά και προφυλαγμάνη). Όπως δεν έπρεπε να είναι και 2 μέτρα από τη διασταύρωση ενός δρόμου με μεγάλη κυκλοφορία, ώστε να κινδυνεύει από ποδήλατα, αυτοκίνητα κ.λ.π.. Ακόμη δεν θα έπρεπε να εγκλωβίζει υγρασία, με αποτέλεσμα να θολώνει. Όσο για τους βανδαλισμούς από τους απολίτιστους, αυτούς τους αποφεύγεις πρώτα με παιδεία και μετά με αστυνόμευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνούμε με το υποκειμενικό και οι παρατηρήσεις σας σχετικά με τη θέση του Μνημείου είναι πολύ σωστές.

    Να προσθέσουμε σε αυτά που λέτε αγαπητέ/η Ανώνυμε την επικινδυνότητα των μυτερών πετρών που υπάρχουν στο τοιχίο δίπλα στο "γυάλινο" (πλεξιγκλάς)τμήμα του Ηρώο. Ήδη έχουν παρατηρηθεί κάποια ατυχήματα, ευτυχώς όχι σοβαρά.

    Σκεφτείτε όμως τι θα μπορούσε να συμβεί αν ένα παιδάκι με το ποδήλατό του έπεφτε στον τοίχο με τις μυτερές πέτρες!

    Κάποιοι θα πήγαιναν φυλακή!

    Έχει αναφερθεί στο παρελθόν πολλές φορές το θέμα, αλλά φαίνεται πως είναι δεμένα τα χέρια, λόγω της σχετικής σύμβασης, για παρεμβάσεις.

    Αν γίνει κάτι όμως, θα είναι εύκολο να βγει σχετική απόφαση για τους υπεύθυνους, καθώς οι Εισαγγελείς και οι δικαστές περνούν καθημερινά από το σημείο και βλέπουν την επικινδυνότητα, οπότε έχουν και ίδια άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/11/10, 9:50 μ.μ.

    Εάν βρίσκονταν σε υψηλότερο επίπεδο το μνημείο και με μια ανάλογη προστατευτική διαμόρφωση γύρω του, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα και με τις πέτρες. Αν ήταν λίγο ποιο ψηλά θα φαινόταν και από όλο το χώρο της πλατείας, όχι όπως τώρα που δεν φαίνεται διότι το καλύπτουν οι περαστικοί, είναι στο ίδιο επίπεδο. Θα πρέπει όμως να παραδεχθούμε (είμαι σε θέση να γνωρίζω), ότι προκαλεί το ενδιαφέρον και τα θετικά σχόλια των περισσότερων τουριστών – επισκεπτών. Άρα λοιπόν θα πρέπει να πιέσουμε ως προς την βελτίωση της ασφάλειας και όχι της αισθητικής του νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ούτως ή άλλως, για την αισθητική δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα... Αν και ακόμα για την υπερύψωση μάλλον η προσπάθεια θα έβρισκε γραφειοκρατικά κωλύματα, όντως εκεί πρέπει να στραφούν οι προσπάθειες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/11/10, 12:49 μ.μ.

    Για την αισθητική του δεν μπορώ να πώ πολλά. Εμένα μου αρέσει και ακόμα δε περισσότερο έχω την άποψη φίλου μου που σπουδάζει στη Βασιλική σχολή καλών τεχνών του Λονδίνου η οποία έλεγε ότι είναι ένα πραγματικά αξιέπαινο και αξιομνημονευτό ηρώο, κυρίως γιατι ενώ αποτελεί αισθητικά κάτι το "ιδιαίτερο" δεν παύει το σχήμα του και η λογική του να είναι ότι πρέπει για μνημείο.
    Φυσικά θα προτιμούσα και εγώ να υπάρχει απο την πάνω πλευρά της πλατείας ένα καγκελο που να προστατεύει τους διερχομένους απο πιθανά ατυχήματα.
    Περιμένω να δώ και τον πύργο και τότε θα κρίνω και την πλατεία.

    ΥΓ: Αλήθεια, πόσο $#@$#! μπορεί να είναι αυτός που το έκανε; Δηλαδή τί μαγκιά; άν του "σπάσουν" το κεφάλι άλλοι, θα είναι και αυτοί μάγκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όντως, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και τον Πύργο. Ας ελπίσουμε να είναι πιο ασφαλής και προστατευμένος και, παράλληλα, να γίνουν και οι απαραίτητες τροποποιήσεις ασφάλειας στο Ηρώο.

    Ξέρουμε ότι οι εμπλεκόμενοι μας διαβάζουν, ας ελπίσουμε να λάβουν υπόψη όλες τις απόψεις που διατυπώθηκαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο