Φτύνεις κάτω; 20 ευρώ! Δεν καθαρίζεις τα χιόνια από το δέντρο που βρίσκεται έξω από το μαγαζί σου; 40 ευρώ! Τα "μαργαριτάρια" του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας!

Πολύς λόγος γίνεται για την καθαριότητα της Βέροιας και πολλοί είναι αυτοί που ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα… 

Στον Κανονισμό Καθαριότητας (ανεφάρμοστο και καταλαβαίνουμε το γιατί) περιέχονται διάφορες διατάξεις και προβλέπονται διαβαθμισμένα πρόστιμα, ανάλογα με τα σοβαρότητα.

Ωστόσο, μέσα στις διατάξεις αυτές, βλέπουμε κάποιες αναφορές που μας προκαλούν έκπληξη και άλλες… γέλιο! Γέλιο μέχρι δακρύων. Τόσο για την «φαεινότητα», όσο και για την «δυνατότητα άμεσης εφαρμογή» των συγκεκριμένων διατάξεων….

Μερικές από αυτές τις παράλογες ή γελοίες διατάξεις, που κάνουν τον κανονισμό από την ανάγνωση και μόνο μη εφαρμόσιμο, είναι οι εξής:
  • Έκθεση προς αποκομιδή μετά τη διέλευση απορριμματοφόρου – 50 ευρώ
  • Έκθεση προς αποκομιδή απορριμμάτων μετά το κλείσιμο της αγοράς 50 ευρώ
  • Αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών από συλλέκτες 50 ευρώ
  • Τοποθέτηση απορριμμάτων μόνο στον πλησιέστερο κάδο 50 ευρώ
  • Ψάξιμο – διαλογή απορριμμάτων από σακούλες ή κάδους 40 ευρώ
  • Πέταμα «καταγής» χαρτιών, πακέτων, αποτσίγαρων κ.λ.π., φτύσιμο!!! 20 ευρώ
  • Νερά στους δρόμους από αυλές, μπαλκόνια, πλύσιμο αυτοκινήτου κ.λ.π. 30 ευρώ
  • Οι καταστηματάρχες που διατηρούν καταστήματα στην Βέροια είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν από χιόνια ή πάγους τα πεζοδρόμια που βρίσκονται έξω από το κατάστημά τους για αποφυγή ατυχημάτων, καθώς και να καθαρίζουν τα δένδρα από το χιόνι για να μη σπάσουν ΠΡΟΣΤΙΜΟ 40 €
Διαβάστε ολόκληρο τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας, μήπως και βρείτε κάτι επίσης ωραίο και μας το επισημάνετε! 


Και, ένα τελευταίο... Διαβάζουμε πως απαγορεύεται η ρύπανση του Τριπόταμου... Με τη ρύπανση του Αλιάκμονα, με την παρακείμενη χωματερή, δεν υπάρχει πρόβλημα; Μήπως να αυτοτιμωρηθούμε;
Ή οι παρακάτω φωτογραφίες δείχνουν πως δεν υπάρχει καμία μόλυνση εκεί;

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/3/11, 2:50 π.μ.

    Ο Κανονισμός καθαριότητας πρέπει να αλλάξει σε δύο επίπεδα και να προσαρμοστεί καλύτερα στις επιταγές της εποχής. Πρώτον να προσαρμοστεί καλύτερα στο οικονομικά δεδομένα. Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί που αν τους "τσακώσουν" να έχουν παραβιάσει τον κανονισμό θα έχουν πάνω τους πάνω από 10, 20 ή έστω 50 Ευρώ!

    Επίσης δεύτερον, καιρός να καταλάβουμε ότι μπήκαμε στα νέα '10s (έχουμε δηλαδή πολύ δρόμο ακόμη για να μηδενίσουμε ξανά) και ακόμα διατηρούμε κανονισμούς που θυμίζουν την εποχή του αείμνηστου Κουϊρουκίδη στον ΠΑΟΚ...
    Πάντως πολύ καλή η διαπίστωση…

    Η κατακλείδα πιστεύω ότι είναι άλλο ζήτημα και άλλη συζήτηση, άλλα θεωρώ ότι εκεί αν το πάρουμε χαμπάρι τότε η συμπεριφορά όλων μας μπορεί να… βοηθήσει!

    Μτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο