Πρεμιέρα της "Σολωμόντειας Λύσης" από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας

Ο Σολομώντας, βασιλιάς του Ισραήλ από το 973 π.χ., διακρίθηκε για τη σύνεση και τη σοφία του και πέθανε το 931 π.χ.. Μια από τις σοφές ενέργειές του ήταν να αποδώσει δικαιοσύνη όταν δύο γυναίκες παρουσιάστηκαν να διεκδικήσουν το ίδιο παιδί. Έτσι μας έμεινε η ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ. Στον Κινέζικο κύκλο ο δικαστής Μπάο-Ζεγκ δίνει λύση με το δικό του κύκλο, τον κύκλο με την κιμωλία.


Ο Μπέρτολτ Μπρέχτ βασισμένος στις προηγούμενες ιστορίες έγραψε το «Ο Καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία».
Ο Γιάννης Καλατζόπουλος, από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς, συνέθεσε ένα θεατρομουσικό έργο που διδάσκει και ψυχαγωγεί με τίτλο «Η ΣΟΛΟΜΩΝΤΕΙΑ ΛΥΣΗ».


Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Γ. Γωνιάδη, σκηνικά-κοστούμια Ιωάννας Στεφανοπούλου, μουσική Δημήτρη Λέκκα, χορογραφίες Μελίνας Παπαδοπούλου, φωτισμοί  Γιώργου Βέγκου, βοηθός σκηνοθέτη Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Θόδωρος Παπαδόπουλος, Βιβή Νικοπούλου, Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος, Λίλυ Τέγου, Ιάκωβος Μπαρλαγιάννης, Αγγελική Χατζή

Η Τίνα και ο Μάκης είναι δύο αδερφάκια που τσακώνονται και αγαπιούνται όπως όλα τα αδέλφια. Ξυπνάνε τον παππού τους για να τους λύσει μια διαφορά. Ο παππούς όμως είδε ένα όνειρο και αντί να λύσει τη διαφορά των εγγονών θέλει και το καταφέρνει  να τους διηγηθεί το όνειρο που είδε. Και για να γίνει πιο ζωντανό τους βάζει να παίξουν τους ρόλους του παραμυθιού.
Έτσι η Τίνα υποδύεται τη Χρύσα, ο Μάκης γίνεται Σάββας, ο παππούς παίζει διάφορους ρόλους και στο παιχνίδι μπαίνουν άλλοι 3 ηθοποιοί για να ερμηνεύσουν  μαζί με τα παιδιά και τον παππού τους 20 ρόλους .
Παρά την αρχική άρνηση τους τα παιδιά υποδύονται τους ήρωες που τους ανέθεσε ο παππούς και η ιστορία προχωρά.


Η κακιά βασίλισσα προτίμησε να πάρει τα κοσμήματά της και να φύγει, ενώ άφησε πίσω το μωρό της, το οποίο πήρε και προστάτεψε η Χρύσα από τους εχθρούς που το καταδιώκανε να το σκοτώσουν ώστε το βασίλειο να μην έχει νόμιμο διάδοχο και να μείνει Βασιλιάς ο ξάδελφος – φονιάς- του κανονικού  βασιλιά.

Η υπόθεση φτάνει στο Δικαστή ο οποίος, ως άλλος Σολομών, δίνει λύση με το Κύκλο στον οποίο τοποθετούνται οι δύο μάνες και το παιδί.
Στη λύση, αλλά και ενδιάμεσα καλούνται τα παιδιά-θεατές να πάρουν θέση ώστε η δικαιοσύνη να αποδοθεί ορθά.

Η ΠΡΩΤΗ παράσταση για το κοινό θα δοθεί στο ΧΩΡΟ ΤΕΧΝΩΝ την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011 στις 7.00 μ.μ. και το εισιτήριο θα είναι 10,00 €. Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο) το εισιτήριο θα είναι 5,00 €.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στη Γραμματεία του Θεάτρου τηλ. 23310 78140,78141  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο