Ημαθία - Πιερία: Δύο νομοί στην ίδια Περιφέρεια, αλλά χωρίς καμία επικοινωνία

Με το μεγαλόπνοο σχέδιο "Καλλικράτης", η Ημαθία ανήκει πλέον διοικητικά στην ίδια Περιφέρεια με τους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, συνεπώς και με το Νομό Πιερίας. 

Ένα νομό που έχει πολλά κοινά με την Ημαθία, όπως πολλά κοινά έχει και με το Νομό Πέλλας (μορφολογία εδάφους, οικονομία, αρχαίες πόλεις κλπ).

Ωστόσο, Ημαθία και Πιερία είναι δύο εντελώς ξεκομμένες - συγκοινωνιακά - περιοχές και για να μεταβεί κάποιος από τη μία περιοχή στην άλλη με ΚΤΕΛ, πρέπει ή να πάει μέσω Θεσσαλονίκης ή, από τη Βέροια, να πάρει την γραμμή των Αθηνών και να κατέβει στην Εθνική οδό, στο ύψος της Κατερίνης.

Σίγουρα, τα ΚΤΕΛ είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν θα έπρεπε όμως να υπάρχει πρόβλεψη, έστω και χρηματοδοτούμενη σε τελική ανάλυση, να υπάρχει συγκοινωνιακή επικοινωνία με τους όμορους νομούς - ενότητες στην ίδια Περιφέρεια πλέον;

Και τουριστικά, και επαγγελματικά και κοινωνικά να το δει κανείς, θεωρούμε πως το τρίγωνο Πέλλα - Ημαθία - Πιερία πρέπει να επικοινωνούν και να συνεργάζονται, σε όλους τους τομείς...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο