Ομιλία και συναντήσεις του Υπ. Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση στη Βέροια (ρεπορτάζ)

Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα συνεχίσει την προσπάθεια έως το τέρμα και θα βγάλει την χώρα από την κρίση έδωσε σε κομματική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στην Βέροια, ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής στην ετήσια χοροεσπερίδα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ημαθίας.

Στην ομιλία του δήλωσε ότι η χώρα περνά την δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών και πρόσθεσε ότι τώρα βρίσκεται στην φάση επίλυσης του προβλήματός της. «Βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη περίοδο. Πολλά πράγματα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Αυτή την περίοδο όμως δίνεται η λύση στο πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.

Για τον Υπουργό των Εσωτερικών, το πρόβλημα της χώρας δημιουργήθηκε από την διακυβέρνηση όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν κι έφτασε στο αποκορύφωμά του, την τελευταία πενταετία που κυβέρνησε η ΝΔ. «Τα τελευταία 5,5 χρόνια της ΝΔ, ήταν τα χειρότερα της Ελλάδος. Δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Δεν θα ήμασταν ειλικρινείς αν δεν λέγαμε ότι το πρόβλημα προϋπήρχε. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας για να φτάσουμε στο σωστό συμπέρασμα. Ζούσαμε με ψευδαισθήσεις. Είχαμε διαλέξει τον εύκολο δρόμο. Στην Ιρλανδία, η κυβέρνηση πήρε σκληρά μέτρα για να αντιμετωπίσει την κρίση και μετά πήγε σε εκλογές. Στην Ελλάδα, η ΝΔ το έβαλε στα πόδια. Εμείς βάλαμε το κεφάλι κάτω, πήραμε πολύ δύσκολες αποφάσεις και προχωρήσαμε» σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε ακόμη ότι ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη και ότι πολλές πλευρές του είναι μόνιμες όπως η εφαρμογή της αξιοκρατίας και της διαφάνειας. «Από εδώ και πέρα δεν θα πετύχουμε τίποτα χωρίς να κοπιάσουμε. Είναι θεία δίκη. Μέχρι τώρα, ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού κόπιαζε και την ίδια ώρα υπήρχε ένα διεφθαρμένο πελατειακό κράτος και κάποιοι που ζούσαν σε βάρος της μεγάλης μερίδας του Ελληνικού λαού. Πονέσαμε τον Ελληνικό λαό χωρίς να είναι επιλογή μας. Όταν θα μας δίνετε η δυνατότητα, οι επιλογές θα είναι προς την κατεύθυνση της διόρθωσης αυτής της αδικίας» πρόσθεσε ο κ. Ραγκούσης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κατηγόρησε τη ΝΔ για λαϊκισμό και ανεύθυνη πολιτική και την αριστερά για πολιτική νομιμοποίησης της ανομίας.

Για το σχέδιο Καλλικράτης, δήλωσε ότι είναι η μεγαλύτερη μεταβίβαση πόρων και αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση και στην ουσία είναι το πρώτο βήμα για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης.

Ο χαιρετισμός του Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αστέριου Παπαστεργίου

Στον χαιρετισμό του ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Αστέριος Παπαστεργίου ξεκίνησε την ομιλία του με κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση επιρρίπτοντας της ευθύνες για τα φαινόμενα διαφθοράς, αδιαφάνειας και διάλυσης του Ελληνικού κράτους και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το διαμορφωμένο σκηνικό έκανε πολλά αλλά μένουν και άλλα να κάνει. «Τα οικονομικά μέτρα έπληξαν τα λαϊκά στρώματα κι έδωσαν την εντύπωση ότι δεν συνεισέφεραν όλοι. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Η προσπάθεια πρέπει να είναι διαρκής με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής. Η ατιμωρησία πρέπει να τελειώσει. Το κράτος δικαίου είναι το ζητούμενο» πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργίου.

Ο Γραμματέας της Οργάνωσης αναφέρθηκε και στο σχέδιο Καλλικράτης χαρακτηρίζοντάς το εργαλείο ανάπτυξης. Τέλος, μιλώντας για την τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι δεν είναι μόνο ένας εκλογικός μηχανισμός και πρόσθεσε ότι έχει διάθεση για συνεργασία με τους εκλεγμένους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνάντηση με τους εργαζομένους της Εν. Κλω.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία συναντήθηκαν με τον κ. Ραγκούση και του εξέθεσαν το πρόβλημά τους ζητώντας την βοήθειά του. Ο κ. Ραγκούσης τους είπε ότι δεν γνωρίζει καλά το θέμα και πρόσθεσε ότι αφού έχουν την υπόσχεση του κ. Παπανδρέου για λύση του προβλήματος, το ζήτημά τους θα λυθεί. «Δεν μας ικανοποιεί η δήλωση του Υπουργού. Θέλουμε έργα» δήλωσαν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι συναντήθηκαν και με τον κ. Μπόλαρη. Ο κ. Μπόλαρης τους δήλωσε ότι υπάρχουν κάποιες δυνάμεις που δεν θέλουν να επιλυθεί το πρόβλημα.

Πηγή: pliroforiodotis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο