Αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αμερικανικό Ντοκιμαντέρ από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα διοργανώνει διήμερη αφιερωματική εκδήλωση στο σύγχρονο αμερικανικό ντοκιμαντέρ στο διάστημα 4-5 Μαρτίου 2011.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους και στο πρόγραμμα της περιλαμβάνονται προβολές βραβευμένων αμερικανικών ντοκιμαντέρ, καθώς και η διεξαγωγή ημερίδας με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τις Η.Π.Α. και την Ελλάδα.

Οι προβολές των αμερικανικών ντοκιμαντέρ εστιάζουν σε θεματικές γύρω από τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Οι ταινίες τεκμηρίωσης θα προβληθούν τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής και του Σαββάτου (18.00-21.30).
Το πρωί του Σαββάτου στις 11 θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα: «Ο Σύγχρονος Κόσμος μέσα από το φακό του ντοκιμαντέρ». Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ο βραβευμένος με Oscar σκηνοθέτης Bill Guttentag, η παραγωγός Sandra Ruch, ο δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης και ο κριτικός κινηματογράφου Βασίλης Κεχαγιάς. Τον συντονισμό της ημερίδας θα αναλάβει ο Χρήστος Μήτσης, κριτικός κινηματογράφου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρατίθεται παρακάτω.


Παρασκευή, 4 Μαρτίου


 
18.00 Racing Dreams του Marshall Curry
20.00 Soundtrack for a revolution των Bill Guttentag και Dan Sturman
21.30 Ανοικτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη Bill Guttentag

Σάββατο, 5 Μαρτίου


 
11.00 Ημερίδα «Ο Σύγχρονος κόσμος μέσα από το φακό του ντοκυμαντέρ». Τη συζήτηση θα συντονίζει ο κριτικός κινηματογράφου Χρήστος Μήτσης. 

    * Η Sandra Ruch, θα  αναφερθεί στη θεματολογία των σύγχρονων αμερικανικών ντοκιμαντέρ, καθώς και σε ζητήματα που αφορούν την παραγωγή, προώθηση και διανομή των ταινιών τεκμηρίωσης.
    * Ο Bill Guttentag θα εστιάσει στη συμβολή των ντοκιμαντέρ στην ανάπτυξη της συλλογικής και εθνικής μνήμης, καθώς και στην εμπλοκή της πολιτικής στη διαδικασία υλοποίησης μιας ταινίας τεκμηρίωσης.
    * Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Δανέζης θα επικεντρωθεί στη σχέση των ντοκιμαντέρ με τα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου, καθώς και στην προσωπική στάση του δημιουργού και την οπτική αποτύπωση της.
    * Ο κριτικός κινηματογράφου Βασίλης Κεχαγιάς θα κάνει μια συγκριτική παρουσίαση του αμερικανικού με το ευρωπαϊκό ντοκιμαντέρ.

Σάββατο, 5 Μαρτίου



18.00 FLOW – For the love of water της Irena Salina
20.00 Which way home? της Rebecca Cammisa


Τονίζεται πως η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο