Κώστας Κιλτίδης: «Γεννιέται κάτι καινούργιο» - Συνέντευξη Τύπου σήμερα στη Βέροια

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην υφυπουργός Γεωργίας Κώστας Κιλτίδης στα τοπικά ΜΜΕ, καθώς συμμετείχε στη συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στην Ημαθία.

Η συνέντευξη δόθηκε στο καφέ «Ερατεινόν» στη Βέροια, με την παρουσία και του τομεάρχη της ΔΗ.ΣΥ. στην Ημαθία Κωνσταντίνου Χαλιορή, όπου ο κ Κιλτίδης δήλωσε πως το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, επιθυμεί να εκφράσει τις δημιουργικές παραγωγικές τάξεις της πατρίδας μας.

Υποστήριξε επίσης, ότι με την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κάτι καινούργιο γεννιέται, χαρακτηρίζοντας το εγχείρημα πρωτόγνωρο αφού γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. «Ο κυρίαρχος λόγος ύπαρξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας είναι η αγάπη για την πατρίδα, η ελευθερία του ανθρώπου, η ευνομία, έννοιες που πρέπει να προσδιοριστούν και στον πολιτικό στίβο», είπε ο βουλευτής Κιλκίς, χαρακτηρίζοντας το νέο πολιτικό φορέα, ως Κίνημα δημιουργικών και παραγωγικών φορέων.

Αυτό που πρεσβεύει η Συμμαχία, είπε ο κ. Κιλτίδης, είναι η Ισονομία και η Ισοπολιτεία, εκφράζοντας την άποψη ότι ο φιλελευθερισμός στην πατρίδα μας δεν υπηρετήθηκε από κανέναν και διαστρεβλώθηκε.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, έκανε λόγο για ένα κόμμα ελεύθερο, δημοκρατικό και ευρωπαϊκό, όπου κατοχυρώνεται η ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα σ’ αυτό και τα μέλη του είναι πραγματικά μέλη με υποχρεώσεις και δικαιώματα. «Θα προχωρήσουμε έχοντας παρακαταθήκη τα λάθη και τις παραλήψεις, αλλά χωρίς να στερούμαστε το όραμα», είπε ο κ. Κιλτίδης, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι καθημερινά ολοένα και περισσότερος κόσμος «παρακολουθεί» το νέο πολιτικό κόμμα, τον οποίο χαρακτήρισε «αταξικό και διαταξικό».

Ο κ. Κιλτίδης, ρωτήθηκε και για τη στάση του έναντι του μνημονίου, επαναλαμβάνοντας παλαιότερη δήλωσή του, σύμφωνα με την οποία αισθάνθηκε ντροπή που δεν ψήφισε την σωτηρία της πατρίδας του. «Τώρα μιλάμε για το τι κακώς εφαρμόζεται και το τι καλύτερο μπορεί να γίνει. Αν δεν είχε ψηφιστεί οι πολίτες αυτής της χώρας θα είχαν πέσει βορά στα χέρια μαυραγοριτών και λαδέμπορών», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πάντως πως «άλλο μηχανισμός στήριξης και άλλο μνημονιακή πολιτική». 


Ερωτηθείς για το εάν θα αποφύγει η χώρα μας την πτώχευση, υποστήριξε πως ουσιαστικά έχει πτωχεύσει αφού ένα μεγάλο κομμάτι του πλούτου μας έχει χάσει την αξία του, ενώ σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εκτίμησε πως αν γίνει κάτι τέτοιο «θα είναι η διαπιστωτική πράξη πτώχευσης», της χώρας. 

Πηγή: naousanews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο