Γιατί την "πάτησε" έτσι ο Γιώργος Μιχαηλίδης; Λάθος ή σκοπιμότητα η "άγνοια" της σχετικής νομοθεσίας;

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης έχει ασυμβίβαστο (ως δημόσιος υπάλληλος, στο Δημόσιο ΚΤΕΟ) για την θέση του προέδρου της Ανώνυμης Αναπτυξιακής  Εταιρίας του Δήμου Βέροιας, για αυτό και, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημ,. "Μακεδονική", υπέβαλλε την παραίτησή του στη Δήμαρχο Βέροιας, η οποία άλλωστε τον είχε προτείνει στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γιατί όμως έχει ασυμβίβαστο κ. Μιχαηλίδης και γιατί δεν το ήξερε ο ίδιος, η Δήμαρχος που τον πρότεινε και η συντριπτική πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου που τον εξέλεξε πρόεδρο της Αναπτυξιακής Εταιρίας Δήμου Βέροιας Α.Ε.;
Σε μία απλή αναζήτησή μας στο διαδίκτυο, βρήκαμε το Νόμο 3528/2007 (Κώδικας Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.). Στο Νόμο αυτόν, και συγκεκριμένα στο άρθρο 3, βρήκαμε αναφορά του Κώδικα για τη συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων (όπως είναι ο κ. Μιχαηλίδης).
Δείτε τί ακριβώς αναφέρει:
Άρθρο 32
Συμμετοχή σε εταιρείες

1. Ο υπάλληλος υποχρεούται να δηλώνει στην υπηρεσία του τη συμμετοχή του σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου οποιασδήποτε μορφής, εκτός των σωματείων και των κοινωφελών ιδρυμάτων.
2. Απαγορεύεται ο υπάλληλος να μετέχει σε οποιαδήποτε εμπορική εταιρεία προσωπική, περιορισμένης ευθύνης ή κοινοπραξία ή να είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας ή διαχειριστής οποιασδήποτε εμπορικής εταιρείας. Μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί να μετέχει στη διοίκηση ανώνυμης εταιρείας ή γεωργικού συνεταιρισμού με την επιφύλαξη του προηγούμενου εδαφίου. Η άδεια χορηγείται με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 31 του παρόντος.
3. Απαγορεύεται η απόκτηση από υπάλληλο, σύζυγο του ή ανήλικα τέκνα τους μετοχών ανωνύμων εταιρειών που υπάγονται στον ειδικό έλεγχο της υπηρεσίας του. Ο υπάλληλος που κατά το διορισμό ο ίδιος ή σύζυγος του ή ανήλικα τέκνα του κατέχουν μετοχές ανωνύμων εταιρειών οι οποίες εμπίπτουν στην απαγόρευση του προηγούμενου εδαφίου ή τις αποκτά κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, λόγω κληρονομιάς, υποχρεούται να υποβάλει σχετική δήλωση στην υπηρεσία του και εντός ενός έτους είτε να τις μεταβιβάσει είτε να ζητήσει τη μετακίνηση του σε άλλη αρχή της υπηρεσίας του ή τη μετάταξη του σε άλλη δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου. Η μετακίνηση ή μετάταξη είναι υποχρεωτική για την υπηρεσία του και διενεργείται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 66 και 74 του παρόντος. Κατά το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών ή την ολοκλήρωση της μετάταξης του, ο υπάλληλος εμπίπτει στο κώλυμα συμφέροντος του άρθρου 36 του παρόντος.
4. Διατηρούνται σε ισχύ ειδικές διατάξεις που αναφέρονται σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου της παρ. 2 του παρόντος άρθρου και θεσπίζουν πρόσθετους περιορισμούς για τους υπαλλήλους.
5. Επιτρέπεται η συμμετοχή υπαλλήλων με την υπηρεσιακή τους ιδιότητα σε συνεταιρισμούς ή στη διοίκηση ανωνύμων εταιρειών ή εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, οι οποίες ελέγχονται από το Δημόσιο, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Ο.Τ.Α. και τις δημόσιες επιχειρήσεις, όταν τούτο προβλέπεται από ειδικές διατάξεις.
Και αναρωτιόμαστε: Ισχύει το άρθρο αυτό για τον κ. Μιχαηλίδη; Αν όχι, γιατί να παραιτηθεί... Αν ναι, που μάλλον έτσι είναι, ήταν τόσο δύσκολο να το γνωρίζουν αυτό;
Ήταν απλά μια από τις πρόχειρες αποφάσεις της δημοτικής αρχής ή υπήρξε προσπάθεια να βρεθεί κάποιο παραθυράκι που τελικά δεν βρέθηκε; Ή... ισχύει κάτι άλλο;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο