Ελπίδες να «ξαναζωντανέψει» το δημοτικό περίπτερο «Εληά»

Αδειο εξακολουθεί να παραμένει το τουριστικό περίπτερο «Εληά» μετά την αποχώρηση του ενοικιαστή, αφού δεν επιτεύχθηκε η τυπική συμφωνία με το Δήμο για μείωση του ενοικίου. 
 
Χθες μάλιστα, τα τζάμια του καφέ – εστιατορίου υπέστησαν ζημιές και αντικαταστάθηκαν από τα συνεργεία του Δήμου.

Όπως μας ενημερώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. Βέτα Αρχοντάκη, ο διαγωνισμός που έγινε στις 7 Φεβρουαρίου απέβη άγονος. Η διαδικασία θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι και όλοι ελπίζουν ότι αυτή τη φορά θα λυθεί το θέμα, διότι εκδηλώνεται ενδιαφέρον.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν ο ενοικιαστής ζήτησε διαπραγμάτευση για μείωση του ενοικίου το οποίο φτάνει στα 17.000 ευρώ το μήνα. Παρά τις διαφωνίες των νομικών συμβούλων, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε μείωση του μισθίου στο ποσό που ζητούσε ο ενοικιαστής. Η απόφαση όμως δεν εγκρίθηκε από την Περιφέρεια. Έτσι, η διαδικασία θα επαναληφθεί, και αν και τη Δευτέρα αποβεί άγονη, θα επαναληφθεί στα μέσα Μαρτίου, κατά πάσα πιθανότητα με μικρότερο ενοίκιο.  
Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής πάντως, είναι να μένει ακόμη ξενοίκιαστο το τουριστικό περίπτερο και λίγες μέρες πριν την άνοιξη, το «μπαλκόνι της Μακεδονίας»  δεν σφύζει από ζωή όπως προηγούμενες χρονιές.

Για την κατάσταση στο τουριστικό περίπτερο υπέβαλαν ερώτηση ο κ Βασίλης Γιαννουλάκης και ο κ. Αργύρης Γκαμπέσης σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Δήμαρχος απαντώντας είπε ότι του θέματος έχει επιληφθεί η Επιτροπή Δημοτικής Περιουσίας και ο χειρισμός του γίνεται με πολύ προσοχή για να εξασφαλιστεί η μέγιστη διαφάνεια, προς όφελος του Δήμου και του λαού της Βέροιας.
Α.Σ.
Πηγή: laosver.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο