Μ. Χαλκίδης : «Έξω από τα σχεδία βελτίωσης οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών της Ημαθίας».

Από το πολιτικό γραφείο του Μιχάλη Χαλκίδη λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες αγρότες διαπιστώνουν ότι η πολιτική της Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ γυρίζει την πλάτη στο παρόν και στο μέλλον τους. 

Δεν είναι μόνο ότι αθετούνται οι προεκλογικές υποσχέσεις, είναι κυρίως ότι πλέον διαγράφεται  ζοφερό το μέλλον τους.

Η προσπάθεια χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» - Μέτρο 121, ύστερα και από την δημοσίευση του στο ΦΕΚ, αφήνει μια πολύ σημαντική και καθόλα παραγωγική τάξη αγροτών, αυτή των «οπωροκηπευτικών», εκτός δικαιωμάτων. Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε τίποτε περισσότερο, από ένα ουσιαστικό ακρωτηριασμό αυτού του μέτρου. 

Η δυνατότητα ίδρυσης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού των εκμεταλλεύσεων, ώστε να βελτιωθούν οι συνολικές τους επιδόσεις και να καταστούν περισσότερο ανταγωνιστικές, καθίστανται απαγορευτικές για την κατηγορία αυτή των αγροτών, οδηγώντας τους ουσιαστικά σε οικονομικό αφανισμό.
Η στέρηση της δυνατότητας : βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, βελτίωσης του περιβάλλοντος, βελτίωσης της ποιότητας ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίησης της αγροτικής οικονομίας, είναι στην πρώτη γραμμή. 

Τα Σχέδια Βελτίωσης θα έπρεπε να περιλαμβάνουν ουσιαστικές επενδύσεις και ίσες ευκαιρίες για όλους, ώστε να ενισχύεται η αγροτική ανάπτυξη και να υποστηρίζεται αποφασιστικά η ελληνική γεωργία, αποτρέποντας έτσι τον ακρωτηριασμό των ονείρων των νέων αγροτών και την καταδίκη της ελληνικής υπαίθρου σε βέβαιο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. 

Ο αποκλεισμός της παραγωγικής αυτής τάξης με τη μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη από τα νέα δεδομένα οδηγεί σε τέλμα τα νοικοκυριά των αγροτών. 

Και επειδή το Μέτρο 121 είναι ουσιαστικό για τον Έλληνα αγρότη,  καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, να προβεί σε άμεση τροποποίηση –βελτίωσή του, δίνοντας την δυνατότητα χρήσης του και από την κατηγορία αυτή των αγροτών του Νομού Ημαθίας, αλλά και των άλλων Νομών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο