Σύντομα ο φόρος απορριμμάτων στους κατοίκους της Ημαθίας

Ένας νέος φόρος θα μπει το επόμενο διάστημα, πριν το καλοκαίρι, στην καθημερινότητά μας. Πρόκειται για το τέλος απορριμμάτων, που θα προκύπτει από την διαχείριση τους και συγκεκριμένα από την μεταφορά τους σε γειτονικό ΧΥΤΑ, Κοζάνης ή Μαυροράχης. Λεπτομέρειες για το θέμα ανέφερε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας ο δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης. 

Το κόστος θα αγγίξει τα 60-65 ευρώ ανά τόνο (μαζί με τα μεταφορικά) και φυσικά θα μοιραστεί στα Ημαθιώτικα νοικοκυριά. Να θυμίσουμε ότι από τις 1/7, θα πρέπει να κλείσουν όλες οι χωματερές και να διαχειριστούν τα απορρίμματα ή με ΧΥΤΑ ή με εργοστασιακή επεξεργασία. 

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε επίσης ότι η επιλογή γειτονικού ΧΥΤΑ είναι προσωρινή λύση έως ότι βρεθεί κάτι μόνιμο για το νομό. Σημειολογικά, ήταν η πρώτη φορά, όταν αναφέρθηκε σε κάτι μόνιμο, που δεν έκανε αναφορά στην μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων που όπως όλα δείχνουν ναυαγεί οριστικά.

Όσον αφορά το κόστος των 60-65 ευρώ ανά τόνο, να σημειώσουμε ότι αν η Ημαθία κάποια στιγμή αποφασίσει να κατασκευάσει ΧΥΤΑ, το κόστος θα μειωθεί στα 20 ευρώ ανά τόνο.

Όσον αφορά την περίφημη μελέτη ωρίμανσης έργων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων νομού Ημαθίας που προκηρύχθηκε από τον ΕΣΔΑ Νομού Ημαθίας την άνοιξη του 2010 και αγγίζει 780.262,87€, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι οι τρεις δήμαρχοι του νομού δεν θα την κάνουν αποδεκτή και θα προχωρήσουν σε δικές τους μελέτες με σαφώς μικρότερο κόστος.

Πηγή: pliroforiodotis.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/2/11, 4:03 μ.μ.

    Ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα αποφασίσουν οι Ημαθιώτες να κατασκευάσουν ένα εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμάτων με όσο κόστος και να είναι αρκεί μόνο να πραγματοποιηθεί .Γιατί δεν βλέπω ποτέ στην Βέροια να παίρνονται αποφάσεις που να έχουν όφελος για τον πολίτη και να είναι και ανταποδοτικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/2/11, 1:47 π.μ.

    Ο δήμος Βέροιας, με τον τρόπο του αρνήθηκε την ΔΩΡΕΑΝ μελέτη για την βελτιστοποίηση της διαδρομής που πρέπει να ακολουθηθεί από τα απορριματοφόρα ώστε να μαζεύουν τα σκουπίδια ποιο αποδοτικά!
    Το εργοστάσιο επεξεργασίας άκουσα τον laikoyra.blogspot.com να λέει ότι ΔΕΝ θέλει να το κάνουν σκουπιδαρίο το σημείο 12 (η θέση 12)

    Πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε όταν μιλάμε να σκεφτόμαστε πρώτα το συμφέρον του τόπου μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι μόνο το laikoyra που εξέφρασε αρνητική άποψη για τη θέση 12... Πχ, φορείς όπως το ΤΕΕ, που εκφράζουν αντιδράσεις και κάνουν ενστάσεις (καλώς ή κακώς είναι άλλη συζήτηση).

    Γενικά, έχει καταντήσει της Άρτας το γιοφύρι η επεξεργασία των Απορριμμάτων μας, ωστόσο ο Ιούνιος, οπότε λήγει η διορία για τις ΧΑΔΑ, τα πρόστιμα της ΕΕ έρχονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο