Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στη Βέροια

Εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα γίνουν στην πόλη της Βέροιας από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωινής ώρας της 23ης μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2011. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2011.
 
Πέμπτη 24-3-2011
 
Ώρα 18.00
Προσκύνημα μαθητών και μαθητριών σχολείων, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης στην Πλατεία Ωρολογίου με επικεφαλής δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους, όπου θα παραταχθεί και η Φιλαρμονική του Δήμου Βέροιας.

Παρασκευή 25-3-2011
 
Ώρα 07.30 Χαιρετιστήριες βολές, με τη φροντίδα του Β΄ Σ. Στρατού, κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου, καθώς και κατά τη δοξολογία.
Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών, ενώ η Στρατιωτική Μουσική του Β΄ Σ. Στρατού και η φιλαρμονική του Δήμου Βέροιας, θα περιέλθουν τους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.

Ωρα 08.00΄ Επίσημη έπαρση της Σημαίας

Ωρα 10.00΄Παράταξη στρατιωτικού αγήματος και της Στρατιωτικής Μουσικής του Β΄ Σ. Στρατού καθώς και αντιπροσωπειών σχολείων, προσκόπων και οδηγών προ του Ιερού Ναού Αγ. Αντωνίου.

Ωρα 10.20΄ Πέρας προσέλευσης στον Ιερό Ναό Αγ. Αντωνίου των Αρχών και του Λαού.

Ωρα 10.25΄ Πέρας προσέλευσης των επισήμων.

Ωρα 10.30΄Επίσημη δοξολογία με τη χοροστασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.
Εκφώνηση, μέσα στον Ιερό Ναό, του πανηγυρικού της ημέρας από τον  κο  Καούρη Γαβριήλ, Συνταξιούχο Δάσκαλο – τέως Σχολικό Σύμβουλο Α’/θμιας Εκπ/σης

Ωρα 11.30΄ Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης στην πλατεία Ωρολογίου και κατάθεση στεφάνων

Ωρα 12.00΄ Σιγή ενός λεπτού – Εθνικός Ύμνος

Παρέλαση προ των επισήμων και του Λαού, των Αναπήρων πολέμου, μαθητών και μαθητριών των σχολείων, προσκόπων, οδηγών κ.λ.π. με τις σημαίες τους, Τροχοφόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, πεζοπόρων τμημάτων της Σχολής Αστυφυλάκων Νάουσας και τμημάτων Στρατού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο