Επίδομα στους 600 της ΕΝ.ΚΛΩ σχεδιάζει η κυβέρνηση

Χορήγηση επιδόματος στήριξης προς τους πάνω από 600 εργαζόμενους της εταιρείας, «Ενωμένη Κλωστοϋφαντου- ργία», που συνεχίζουν να είναι απλήρωτοι έως και για πάνω από 2,5 έτη, φαίνεται να προετοιμάζει το Υπουργείο Εργασίας, τη στιγμή που η αρμόδια Υπουργός δηλώνει πως η επιχείρηση είναι βιώσιμη και μπορεί να αποφέρει κέρδη πολύ γρήγορα.

Το πρόβλημα της ΕΝΚΛΩ εξετάστηκε ενδελεχώς κατά τη διάρκεια της πρόσφατης περιοδείας που πραγματοποίησε στη Θράκη η κ. Λ. Κατσέλη, όταν συναντήθηκε με εκπροσώπους των εργαζόμενων στην εταιρεία και τους υπογράμμισε πως το επίδομα στήριξης θα δοθεί, αν δεν υπάρξει στο προσεχές διάστημα χρηματοδότηση από τις πιστώτριες τράπεζες.

Αναφερόμενη, μάλιστα, στο υπάρχον επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρίας, η υπουργός Εργασίας το χαρακτήρισε βιώσιμο και αποδοτικό και στο πλαίσιο αυτό αποφάνθηκε ότι η ΕΝ.ΚΛΩ θα έπρεπε τώρα να λειτουργεί.

«Είναι αμαρτία τέτοιου είδους επιχειρήσεις να μην στηρίζονται όσο θα έπρεπε από το τραπεζικό σύστημα» υπογράμμισε η κ. Κατσέλη στους συνομιλητές της, αλλά έσπευσε να εξηγήσει πως η κυβέρνηση αναμένει και την τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το ισχύον καθεστώς των χρηματοδοτήσεων με την εγγύηση του δημοσίου, που είχαν δοθεί παλαιότερα στην εισηγμένη, αλλά και πέρσι με την υπογραφή σχετικής απόφασης, η οποία έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Οι εργαζόμενοι, που είναι απλήρωτοι από 12 έως και πάνω από 30 μήνες, δεν μπορούν επί του παρόντος να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, καθώς δεν έχουν αποχωρήσει από την εταιρία, αλλά βρίσκονται σε επίσχεση. Χθες, εξάλλου, είχαν κληθεί από τη διοίκηση της εταιρίας όλοι οι τοπικοί βουλευτές των περιοχών, στις οποίες βρίσκονται οι παραγωγικές μονάδες της επιχείρησης, για να ενημερωθούν για την κατάσταση της ΕΝ.ΚΛΩ.

Τα προβλήματα για την κλωστοϋφαντουργική επιχείρηση, πάντως, δεν περιορίζονται στο θέμα της χρηματοδότησης από το πιστωτικό σύστημα. Εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος θα εκδικαστεί αίτηση πτώχευσης που έχει κατατεθεί σε βάρος της επιχείρησης, από Αυστριακό όμιλο, ο οποίος συγκαταλέγεται στους πιστωτές της ΕΝ.ΚΛΩ.

πηγή: voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΚΛΩ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ( ΠΟΥ ΔΙΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ) Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ 50% .
    Η ΘΡΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ 74 ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ???
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΝΚΛΩ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο