Ένωση Γονέων: "Δώστε λύση στη μεταφορά των μαθητών"

Λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών ζητά με ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Βέροιας. Στην ανακοίνωση αναφέρει: 

«Από το πρωί της Τρίτης 1 Μαρτίου 2011 γινόμαστε μάρτυρες μιας φαρσοκωμωδίας με θύματά της δυστυχώς τους γονείς και τους μαθητές των σχολείων μας. 

Σε όσα σχολεία η μεταφορά των μαθητών γινόταν με τουριστικά λεωφορεία έχει σταματήσει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί, όχι απρόσμενα ούτε απροειδοποίητα, τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα. 

Αρκετοί Πρόεδροι Γονέων και Κηδεμόνων σχολείων του δήμου μας σε τηλεφωνική επικοινωνία μου μετέφεραν την αγωνία και την οργή για το αδιέξοδο αλλά κυρίως γιατί από αυτή τη διελκυστίνδα ταλαιπωρούνται εκείνοι που δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη, οι γονείς και τα παιδιά, οι οποίοι καλούνται να μεταφέρουν τους μικρούς μαθητές με ιδία μέσα.

Για τους γονείς δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον πώς και με ποιο τρόπο έχει κατανεμηθεί η πίτα της μεταφοράς των μαθητών. Δε μας νοιάζει αν τα παιδιά μας θα μεταφέρονται με τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ, με τα τουριστικά, με ΤΑΞΙ αλλά να υπάρχει απρόσκοπτη μεταφορά και να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις ασφάλειας.

Θα ήθελα να καλέσω τους αρμόδιους φορείς, σε τοπικό, σε περιφερειακό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, να σοβαρευτούν και να μη παίζουν άλλο με τις αθώες ψυχές των μικρών μαθητών. Δώστε λύση σήμερα κύριοι. Γι’ αυτό ο λαός σας εκλέγει σε αυτές τις θέσεις κι αυτή είναι η απαίτηση των γονιών.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Βέροιας έχει ήδη καλέσει τους συλλόγους των σχολικών μονάδων που υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης σε σύσκεψη και επιφυλάσσεται για τις περαιτέρω ενέργειές της».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο