Το.. ξεβόλεμα των βολεμένων

Η Κυβέρνηση παίρνει μια σειρά μέτρων που, κατά γενική ομολογία, πλήττουν πολλά συμφέροντα και δικαιώματα, άλλα αδίκως και κάποια δικαίως. Σίγουρα η μείωση της ήδη χαμηλής σύνταξης, τα "δικαιώματα" που δίνει στους ιδιωτικούς μεγαλοκαρχαρίες - ανοίγοντάς τους την όρεξη για να ζητούν ανάλογες μειώσεις μισθών και στον ιδιωτικό τομέα, το "χέρι" που επιχειρείται να μπει στις συλλογικές συμβάσεις, η αύξηση του ορίου ηλικίας και μία σειρά από ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, ενοχλούν και αδικούν τους πολίτες. 

Φυσικά, και τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα, η αύξηση φόρων, άμεσων και έμμεσων, εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, η μείωση των επιδομάτων σε ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες κλπ, είναι στα μείον της Κυβέρνησης. 

Γενικότερα, η Κυβέρνηση θα μπορούσε να πει κανείς πως δεν κινείται στην σωστή κατεύθυνση και όπως πάμε, θα παρακαλάμε να κηρύξουμε πτώχευση, μπας και αρχίζει μετά τον πάτο (που ήδη θα έχουμε φτάσει) να υπάρχει ανάκαμψη.

ΟΜΩΣ, μέσα στις αλλαγές που κάνει, υπάρχουν και κινήσεις προς την σωστή κατεύθυνση και εκεί είναι που υπάρχουν οι περισσότερες αντιδράσεις... Το "ξεβόλεμα" είναι η βασικότερη αφορμή για "σφοδρές" συγκρούσεις με την Κυβέρνηση...
  • Γιατί να μου κόψει τα επιδόματα ανάμματος μηχανής, μεταφοράς φακέλων, επιφυλακής (κάθομαι 5 μέρες και πληρώνομαι) και πολλά άλλα επιδόματα τέτοιου τύπου;
  • Γιατί να μου στερήσουν το μονοπωλιακό επάγγελμα;
  • Γιατί να μου στερήσουν την θέση του Διευθυντή, σε μία από τις χιλιάδες υπηρεσίες (σχολεία, ΔΕΚΟ, Δημοτικές επιχειρήσεις κλπ)
  • Γιατί να χάσω την δουλειά μου, δουλειά που κάνω 30 χρόνια και δεν δούλευα ποτέ, αφού ήμουν αποσπασμένος σε κόμματα, γραφεία βουλευτών, εργατικά κέντρα κλπ;
Βέβαια, από τα παραπάνω δεν θα ισχύσουν όλα, θα εφαρμοστούν μόνο αυτά που αφορούν απλούς πολίτες, καθώς έχουμε την πεποίθηση ότι τα κομματόσκυλα δεν πρόκειται να τα πειράξει η Κυβέρνηση, αφού είναι και δικά τους... παιδιά, που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ - κυρίως - τους βόλεψε. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο