Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: "Χωρίς παιδίατρο απο πέρυσι το Μάιο οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ"

Χωρίς παιδίατρο είναι από το Μάιο οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στη Βέροια αφού, όπως αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλε στον Διοικητή του Οργανισμού ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας, οι παιδίατροι της περιοχής δεν υπογράφουν με τον ΟΑΕΕ τη σχετική σύμβαση, υποστηρίζοντας ότι οι αποδοχές τους είναι χαμηλές σε σύγκριση με το φόρτο εργασίας τους και με τις λίγες θέσεις οι οποίες προκηρύσσονται. 

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος Τάσος Κοντογουλίδης και η γραμματέας Ελένη Πελεκίδου και κοινοποιείται στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και στους Εμπορικούς Συλλόγους Νάουσας και Αλεξάνδρειας, αναφέρονται τα εξής:

«Ως Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην πόλη μας, από το Μάιο του 2007, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ - ΤΕΒΕ δεν έχουν παιδιατρική κάλυψη , αφού οι παιδίατροι της πόλης αρνούνται να συνάψουν σύμβαση με τον ασφαλιστικό φορέα μας, επικαλούμενοι των χαμηλών αποδοχών τους οχ αναντιστοιχία με τον αυξημένο φόρτο εργασίας που θα προέκυπτε για αυτούς, λόγω του γεγονότος ότι προκηρύχθηκαν ελάχιστες θέσεις παιδιάτρων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, φυσικό επακόλουθο του ανωτέρω γεγονότος είναι οι έντονες διαμαρτυρίες και η αγανάκτηση των ασφαλισμένων , καθώς η ειδικότητα του παιδίατρου είναι ιδιαίτερης ζωτικότητας καθώς αφορά την υγεία των παιδιών μας.
Δεδομένου των ιδιαίτερων οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας, εν μέσω οικονομικής κρίσης , τα μέλη του συλλόγου μας , ασφαλισμένοι του Ο Α Ε.Ε. .

«ματώνουν» οικονομικά προκειμένου να είναι συνεπείς στις ασφαλιστικές τους εισφορές και απαιτούν τα αυτονόητα Την παροχή υγειονομικής περίθαλψης για αυτούς και τις οικογένειες τους. και κυρίως για τα παιδιά τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποδειχθεί ότι ο ασφαλιστικός φορέας του Ο.Α.Ε.Ε. λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ως εισπρακτικός μηχανισμός, χωρίς τις ανάλογες παροχές .

Πιστεύοντας στον διαρκή και ουσιαστικό διάλογο παρακαλούμε για μία άμεση συνάντηση μαζί σας. αν και θεωρούμε ότι προτιμότερο θα ήταν η παρουσία σας και η άμεση επαφή με τους ασφαλισμένους του Νομού μας, προκειμένου να σας εκθέσουμε τους προβληματισμούς μας και τις ανησυχίες μας και να βρούμε από κοινού επίλυση των προβλημάτων».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο