Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας

Με πέντε θέματα στην Ημερήσια Διάταξη Συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη 30 Μαρτίου το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας, στις 6 το απόγευμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα για την προώθηση του εθελοντισμού στη Βέροια.


Τα θέματα είναι τα εξής:
  • ΘΕΜΑ 1o: Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος "ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ", στην ΑΛΑΤΣΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 40) 
  • ΘΕΜΑ 2ο: Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος "ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ - ΖΑΧΑΡΩΔΗ ΠΡΟΙΟΝΤΑ", στον ΔΗΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 29)
  • ΘΕΜΑ 3ο: Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος "ΚΑΦΕ -ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ-ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ",στην NIKOLAIDOU MONIKA του STANISLAV (ΠΙΕΡΙΩΝ 14)    
  • ΘΕΜΑ 4o: Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος "ΤΑΒΕΡΝΑ", στον ΒΑΓΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ του ΣΑΒΒΑ (ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΑΚΗ 28)     
  • ΘΕΜΑ 5ο: Προώθηση εθελοντισμού στη Δημοτική Κοινότητα Βέροιας     

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/3/11, 11:21 π.μ.

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ,ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΥΠΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ,ΣΚΟΝΗ,ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΡΕΧΕΙ ΛΑΣΠΗ.ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟΝ!ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΑΣΩΜΑΤΑ,ΒΑΡΒΑΡΕΣ κτλ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΡΙΟ ΥΠΟΜΟΝΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/3/11, 11:43 π.μ.

    Πολυ σωστο σχολιο,καθημερινα πηγαινω για τον παιδικο στο αλσος τις ωρες αιχμης,αλλοι για τον παδικο,αλλοι για οαεδ,αλλοι για νοσοκομειο και που αλλου γινεται ενας χαμος.Μποτιλιαρουν σε εναν στενο δρομακι,βριζουν,τρεχουν με πολλη γκαζι σιγα,ειναι δρομος αυτος?Για το αλσος απ'οτι γνωριζω εγινε,για βολτες με τα παιδια,ως χωρος αναψυχης,για δροσια το καλοκαιρι για να κανεις ποδηλατο,αλλα τιποτα απο ολα αυτα δεν συμβαινει προς το παρον,ας το δει η δημοτικη αρχη μονον το αλσος εμεινε για εκδρομες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωρίζουμε ότι μας παρακολουθούν πολλά μέλη του Συμβουλίου, οπότε θα αναμένουμε να τεθεί στις επόμενες συνεδριάσεις (ή ακόμα και στην αυριανή ως προ ημερήσιας διάταξης θέμα) το πρόβλημα που αναφέρετε.

    Βέβαια, η Δημοτική Κοινότητα δεν είναι άμεσα αρμόδια, αλλά μπορεί και πρέπει να πιέσει και να πιέζει συχνά προς την επίλυση τέτοιων προβλημάτων καθημερινότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/3/11, 12:14 μ.μ.

    Αγαπητοι φιλοι αν δεν ειναι η δημοτικη αρχη αρμοδιοι τοτε ποιος ειναι η κυβερνηση μηπως?Τι ειναι αυτα τα πραγματα σαφως και ο κληρος πεφτει στον δημο,η δημαρχος δεν περασε τελευταια απο εκει να δει τα χαλια του δρομου,η μηπως δεν ειναι στον δρομο της?Οι κατοικοι αληθεια τους ρωτησε κανεις γιατι ταλαιπωρουνται απ'οτι ξερω αρκετα απο 4 Νοεμβριου του 2010 που σκαψανε τον δρομο πριν της εκλογες,ειπωθηκε απο αρμοδιο ατομο οτι σε 2 εβδομαδες τοτε θα ειχε τελιωσει ο δρομος και η ταλαιπωρια τον κατοικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/3/11, 12:30 μ.μ.

    Αν η δημοτικη κοινοτητα δεν εσκαψε τον δρομο,και δεν μπορει να επιλυση τα προβληματα του δημου τοτε μπορει να ζητησει παραιτησεις απο καποια μελη της,νομιζω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μην συγχέετε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας με την Δημοτική Αρχή. Είναι δύο ξεχωριστά όργανα.

    Το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας είναι κάτι ανάλογο με τα τοπικά συμβούλια και δεν μπορεί παρά να γνωμοδοτήσει ή να προτείνει κάποια πράγματα.

    Αρμόδιος για τους δρόμους φυσικά και είναι ο Δήμος ή η Δημοτική Αρχή.

    Άλλωστε, η Δημοτική Κοινότητα - ως θεσμός - υφίσταται τους τελευταίους 3 μήνες.

    Συνεπώς, τα παράπονα στην... Δήμαρχο και όχι στην Δημοτική Κοινότητα.

    (Ελπίζουμε να ξεκαθαρίστηκαν οι έννοιες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/3/11, 1:09 μ.μ.

    Οδευει η δημοτικη αρχη σε 2η περιοδο εκλογης της,τα γνωριζει τα θεματα της,ας κανει οτι καλυτερο μπορει για να φανει ανταξια των υποσχεσεων της προ εκλογων.Μην πανε χαμενοι τοσοι ψηφοι και ταξιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος29/3/11, 1:13 μ.μ.

    ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ,ΠΑΝΤΟΣ ΟΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ Η' ΟΧΙ?ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΥΤΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καθόλου προσωπικά, αλλά για να έχουμε όλοι σφαιρική εικόνα για τα πράγματα και να μην εκτιθέμεθα, καλό είναι να τα αποσαφηνίζουμε.

    Όχι κάποιος απλά, αλλά ο ΔΗΜΟΣ πρέπει να επιληφθεί του θέματος και μάλιστα άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος29/3/11, 1:37 μ.μ.

    ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΗ ΕΝΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ,ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝΕ ΠΡΙΝ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΑΛΣΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΛΑΣΤΗ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ,ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος30/3/11, 10:44 μ.μ.

    Μόλις διάβασα την ανάρτησή σας και τα σχόλια των αναγνωστών σας και ως εκ τούτου παρακαλώ να μου συγχωρήσετε την αργοπορημένη απάντηση.
    Μερικές παρατηρήσεις:
    1. Η Δημοτική Κοινότητα Βεροίας ασχολείται με ταβέρνες και άλλα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού εκ του νόμου είναι αυτή που χορηγεί την προέγκριση ίδρυσης τέτοιων καταστημάτων στην περιοχή της Βέροιας.
    2. Τα σχόλια του οικοδεσπότη είναι πολύ σωστά και βάζουν τα πράγματα στη πραγματική τους βάση.
    3. Η Δημοτική Κοινότητα Βεροίας έχει επίσης εκ του νόμου υποχρέωση να αναδεικνύει και να προτείνει λύσεις στα προβλήματα των συμπολιτών μας και αυτό θα κάνει στο άμεσο μέλλον και για το συγκεκριμένο πρόβλημα από τη στιγμή που ήλθε σε γνώση της.
    4. Όλοι οι πολίτες που θέλουν να αναδείξουν προβλήματα (μικρά ή μεγάλα), που έχουν να προτείνουν λύσεις, που επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για ζητήματα της Βέροιας, μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά (2331350616) ή προσωπικά (γραφείο 1 Δήμου Βεροίας) με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βεροίας τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
    5. Οι συμπολίτες μας έχουν να ωφεληθούν αν αγκαλιάσουν και στηρίξουν το νέο αυτό θεσμό στα πρώτα του βήματα, αντί να τον επικρίνουν άδικα (ίσως λόγω ελλειπούς πληροφόρησης όσον αφορά τη λειτουργία του).
    6. Είμαστε όλοι οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Βεροίας στη διάθεση κάθε συμπολίτη μας για διευκρινήσεις, ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με τη λειτουργία του καινούριου αυτού οργάνου.

    Με εκτίμηση
    Ηλίας Τσιαμήτρος
    Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βεροίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος31/3/11, 4:17 μ.μ.

    Μπράβο στον κ. Τσιαμήτρο για την παρέμβση και ενημέρωση. Τέτοιες πολιτικές τοποθητήσεις από τους αιρετούς της πόλης μας θέλουμε να βλέπουμε, όχι σαν κάτι άλλους, που νομίζουν πως έγιναν πλανητάρχες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο