Ανοιχτά και έτοιμα για το τριήμερο το χιονοδρομικά της Ημαθίας

Ως «μάννα εξ ουρανού» ήρθε η προχθεσινή χιονόπτωση στα Χιονοδρομικά Κέντρα της Ημαθίας, ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Το χιόνι έπεσε αφειδώς, «φρεσκάροντας» τις πίστες, δημιουργώντας όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να υποδεχθούν εκατοντάδες κόσμου το τριήμερο.


Από την άλλη, οι άνθρωποι των χιονοδρομικών κέντρων βάζουν τα δυνατά τους, ώστε όλα να είναι στην εντέλεια. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν και οι Δήμοι Βέροιας και Νάουσας, κάνοντας ενέργειες για να διατηρήσουν τους δρόμους ανοιχτούς.

Μέχρι χθες το βράδυ, μόνο στο Σέλι υπήρχε ένας μικρός βαθμός δυσκολίας στην οδική πρόσβαση, ενώ στα 3-5 Πηγάδια δεν υπήρχε πρόβλημα. Φυσικά, ανεξάρτητα από τις ενέργειες, τους αποχιονισμούς και τη ρήψη αλατιού από τα συνεργεία των δήμων, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητο να υπάρχουν στο πορτ-μπαγκαζ.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Στο Σέλι, το ύψος του χιονιού φτάνει στα 70 εκατοστά στην κορυφή και στα 40 εκατοστά στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου.
Ανοιχτές χθες ήταν οι πίστες Περσεφόνη (Ανατολική), Ολυμπιάδα (Κεντρική), Ερατώ, Ήρα (Αρσούμπασι Δεξ.), Άρτεμις (Αρσούμπασι Αρ.), Εύκλεια, Ιφιγένεια, Ηλέκτρα, Δάφνη, Ευρυδίκη (Συνδετικό), Έλκηθρα, Baby 1 και Baby 2, ενώ όλοι οι αναβατήρες είναι σε λειτουργία.
Η κίνηση προς το χιονοδρομικό κέντρου του Σελίου διεξάγεται στα τελευταία 5 χιλιόμετρα με αντιολισθητικές αλυσίδες, ωστόσο τις επόμενες μέρες, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να ανοίξει, ώστε να διευκολυνθούν οι επισκέπτες του τριημέρου.

Στο χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια

Στα 3-5 Πηγάδια, επικρατεί ανάλογη κατάσταση με το Σέλι, ωστόσο το ύψος του χιονιού στη βάση του χιονοδρομικού αγγίζει τα 60 εκατοστά, ενώ το ύψος υπάρχει στην κορυφή ξεπερνάει τα 70 εκατοστά.
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται χωρίς την απαραίτητη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ σε λειτουργία είναι οι πίστες αρχαρίων, Αριστοτέλης, Παράδεισος, Δρόμων Αντοχής και Snowmobiles. Επίσης, σε λειτουργία είναι ο κεντρικός διθέσιος αναβατήρες και οι Σ2 (Παράδεισος - Μονοθέσιος Συρόμενος) και Σ3 Μέσης (Αριστοτέλης - Μονοθέσιος Συρόμενος).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο