Θα "κερδίσει" η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας το "στοίχημα" της ουσιαστικής λειτουργίας της;

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση διεξήχθη μέσα από σχόλια στην ανάρτηση για την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας (διαβάστε την εδώ), σχετικά με τις αρμοδιότητες και την λειτουργία του νέου αυτού θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η αλήθεια είναι πως, αν και μερικοί αναγνώστες μας μπέρδεψαν την Δημοτική Κοινότητας με την Δημοτική Αρχή της Βέροιας και άσκησαν κρητική σε λάθος κατεύθυνση, το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας δεν έχει ξετυλίξει ακόμη τον ρόλο που θα περιμέναμε να έχει, καθώς στις συνεδριάσεις που έχουμε παρακολουθήσει, οι περισσότεροι από τους Συμβούλους παρέμειναν... άφωνοι.

Συνεπώς, πολύ ενδιαφέροντα τα όσα μας είπε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας Ηλίας Τσιαμήτρος σχετικά με τον ρόλο του Οργάνου (διαβάστε εδώ), αλλά πέρα από την δική του συμμετοχή, του Γιώργου Μπιλέκα από τη μειοψηφία και του Στέλιου Ασλάνογλου (του ανεξάρτητου πλέον Συμβούλου - μετά την διαγραφή του από την Ομάδα κατόπιν εντολής της Δημάρχου, όταν διεκδίκησε την προεδρία της Κοινότητας), περιμένουμε την ενεργότερη ή την έναρξη της συμμετοχής και των υπολοίπων Συμβούλων.

Και όταν λέμε ενεργότερη (για όσους έχουν συμμετάσχει σε συζητήσεις) ή έναρξη της συμμετοχής (για όσους δεν έχουν αρθρώσει λέξη), εννοούμε να αρχίσουν να μεταφέρουν τον παλμό της πόλης στο Συμβούλιο της Κοινότητας και από εκεί, να μεταφέρονται τα προβλήματα και οι προτάσεις για την πόλη στον ανώτερο όργανο του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

Είναι 11 Σύμβουλοι στην Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, ο καθένας θα πρέπει να έχει κάτι να πει, ώστε να αποκτήσει στην πράξη - και όχι στα λόγια - ο νέος θεσμός νόημα και κύρος.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ανώνυμος31/3/11, 6:33 μ.μ.

    ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ,ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΗ"ΝΥΦΗ" ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ.ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΑΣ,ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο