Σκουπίδια από την Θεσσαλονίκη στη Βέροια (ανακοίνωση της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας)

Ακόμη μια επιβεβαίωση. Επαναλαμβανόμενη.
Η αρχή έγινε πρίν χρόνια, όταν αυτούσια τα ανακυκλώσιμα, επέστρεφαν στην χωματερή της Βέροιας.

Στη συνέχεια, ανακυκλώσιμα και από γειτονικούς Νομούς, όχι έναν, έφταναν πάλι στη Βέροια. 

Η ανοχή ή η συνενοχή, έδωσε πάρα πολύ αέρα σε κάποιους επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης. Εδώ και πολλούς μήνες, έρχονται πλέον στη Βέροια, αστικά ή βιομηχανικά απορρίμματα. Όχι μόνον ανακυκλώσιμα ή υπολείμματα της ανακύκλωσης. Απροσδιόριστες ποσότητες. Πάντως με βεβαιότητα, πολλών εκατοντάδων τόνων.  Χθές Πέμπτη, ήρθαν πάλι αστικά σκουπίδια και μεταξύ αυτών μεγάλες ποσότητες ληγμένων αναψυκτικών. Σήμερα, ήρθαν δυο  κοντέϊνερς με κάθε είδους σκουπίδια. Στρώματα, ελαστικά αυτοκινήτων, παλέτες κλπ. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να είναι αυτά υπολείμματα ανακυκλώσιμων. Ενώ άδειασε το ένα κοντέϊνερ, δεν άδειασε το δεύτερο. Ο οδηγός κατάλαβε ότι του την έχουν «στημένη». Προσπάθησε να φύγει αλλά, φορτωτής και ΙΧ, του έκλεισαν τον δρόμο. Να επαναλάβουμε ότι, σε ότι αναφερόμαστε, υπάρχει πλούσιο οπτικό υλικό.
Στην παράνομη χωματερή, έφτασε η Αστυνομία και με λίγη καθυστέρηση, οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Βέροιας. Μετά από ώρες, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο όπου και πήρε προθεσμία μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 26 Μαρτίου.

Η ουσία είναι ότι κάποιοι, βγάζουν πολλά χρήματα από τα σκουπίδια. Αυθαίρετα, παράνομα, μεταφέρουν από την Θεσσαλονίκη κάθε είδους απορρίμματα, τουλάχιστον στην χωματερή της Βέροιας. Αυτά τα σκουπίδια, θα έπρεπε να πάνε στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Εκεί βέβαια, πληρώνουν ανά τόνο. Πληρώνουν βάρος σκουπιδιών. Εδώ είναι ελεύθερα. Πως και γιατί είναι ελεύθερα, πρέπει να απαντήσει ο ΕΣΔΑ και όχι μόνον. Η ασυδοσία συνεχίζεται. Τα χρήματα είναι πολλά. Τα μοιράζονται ή όχι, κανείς δεν μπορεί να το αποδείξει. Το θέμα είναι ότι δεν μας έφταναν οι δικές μας αυθαιρεσίες, φορτωθήκαμε και άλλους. Εκτός από το περιβαλλοντικό κόστος που είναι τεράστιο και για πολλά χρόνια στο μέλλον, υπάρχει και το οικονομικό. Όλα αυτά τα σκουπίδια των πολλών εκατοντάδων τόνων, πρέπει να σκεπάζονται. Εμείς λοιπόν πληρώνουμε οδηγούς, φορτηγά, μηχανήματα, καύσιμα,  για να μεταφέρουν χώματα για να τα σκεπάσουν.
Όταν ενημερώθηκε μέλος της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας, ότι πάνε στον σκουπιδότοπο και οι υπηρεσίες, είπε την αλήθεια με μια φράση. « Εντάξει. Τώρα αρχίζει το πρόβλημα». Αυτή είναι η αλήθεια. Πάντα, μα πάντα, όταν έφταναν οι διάφορες υπηρεσίες, μπέρδευαν και ανακάτωναν ότι είναι απαραίτητο, για να κουκουλωθεί η όποια υπόθεση ή να απαλλαγεί ο παραβάτης.
Ας μην ξεχνάμε ότι τα ποσά που «παίζονται» στα απορρίμματα, μόνον στην δική μας περιοχή, είναι εκατομμύρια ΕΥΡΩ.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ


Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

 1. Ανώνυμος24/3/11, 9:31 μ.μ.

  Δεν θα απολογηθεί κανένας δικός μας; Δεν ντρέπεται κανένας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος24/3/11, 10:32 μ.μ.

  ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ,Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΡΩΜΙΑ.ΑΡΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ?ΡΩΤΩ ΞΑΝΑ ΓΙΑΤΙ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος25/3/11, 9:19 π.μ.

  Είναι αλήθεια ότι ο αντιδήμαρχος Θεοδωρίδης έκανε πάλι την ιστορία αυτή; Αν είναι αλήθεια, δεν τον βλέπω καλά. Προκαλεί και δεν τον βλέπω πολύ ακόμη αντιδήμαρχο. Είναι δυνατόν να τον αφήσουν να κάνει τη δουλειά του;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος25/3/11, 11:01 π.μ.

  Συμφωνώ με τον 9.19.
  Έτσι και χαλάσεις την σούπα, μόλις πάει κάτι να κινηθεί, ώωωωπ. Πάρτον το κεφάλι.
  Θα δούμε. Πάντως, πάντα έτσι γίνεται και παντού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δηλαδή οι δύο τελευταίοι τι μας λέτε; Ότι επειδή πήγε και καθάρισε το Βήμα και ειδοποίησε την αστυνομία (αν το έκανε αυτός), θα τον φάει το σύστημα; Και το σύστημα είναι η Χαρούλα;

  Πολύ θεωρία συνωμοσίας... Μήπως πρέπει να χαλαρώσουμε λίγο; Δεν χτυπάει δα και τα συμφέροντα των Αμερικανών όταν καλείται να κάνει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος25/3/11, 11:39 π.μ.

  Δεν είναι μόνον η Δήμαρχος το σύστημα. Κύρια είναι οι εξωθεσμικοί. Αυτοί οι κολλημένοι με την κάθε εξουσία που βγάζουν φράγκα. Λαδώματα, μίζες και τέτοια αν άκουσες.
  Το σύστημα τπο βρώμικο, ποτέ δεν έχει έναν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος25/3/11, 11:38 μ.μ.

  Ρε που φτάσαμε να θεωρούμε κα΄ποιον οτι χώνεται επειδή εμμέσως πλήν σαφώς παραδέχεται πως ειναι ανίκανος να κάνει την δουλειά του και να καθαρίσει την πόλη σύμφωνα με τα καθήκοντα του που δεν είναι φυσικά να πηγαίνει ο ίδιος. Και φυσικά όταν κάνει το αυτονόητο να ειδοποιήσει την αστυνομία και μάλιστα αν δεν το κάνει να κινδυνεύει να κάτσει και στο σκαμνί ο ίδιος να λέμε ότι είναι χαλάει τη σούπα . Ε δεν πάτε καλά μου φαίνεται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος26/3/11, 11:17 π.μ.

  Εσύ τώρα πήρες χαμπάρι ότι δεν πάμε καλά;
  Ξουράφι είσαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο