Περί ανωνύμων σχολίων για επώνυμα πρόσωπα

Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Μακεδονική" με θέμα τις πολιτικές ζυμώσεις για τις Εθνικές Εκλογές (όποτε και αν γίνουν αυτές), το οποίο αναδημοσίευσε το Veria News (δείτε το εδώ), πολλοί ήταν αυτοί που είχαν ενστάσεις και θέλησαν να εκφράσουν τις απόψεις τους για το θέμα,.

Γεγονός πολύ τιμητικό, αλλά και... λεπτό για εμάς. 

Και εξηγούμαστε. 
 
Καλώς ή κακώς, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα (σε μία εφημερίδα που έχει "όνομα και υπογραφή"), αναφέρονται κάποια ονόματα (επίσης "με επώνυμο") και το αναδημοσιεύσαμε στο Veria News (το οποίο επίσης φέρει ξεκάθαρα τα στοιχεία των διαχειριστών του - βλέπε "Η ομάδα του Veria News").

Συνεπώς, για να μην αδικήσουμε από τη μία την έννοια αυτή καθεαυτή του διαλόγου επί ίσοις όροις, αλλά και για να αποδίδουμε "τα του Καίσαρος τω Καίσαρι", ανώνυμα σχόλια στο Veria News, που δεν το αφορούν  άμεσα, δεν μπορούν να συμβάλλουν θετικά στο διάλογο.

Από την άλλη, όταν υπάρχουν αναφορές σε υπαρκτά πρόσωπα (που κουβαλάνε πίσω τους υπόληψη, οικογένεια, δουλειά κλπ), σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να τις αποδεχόμαστε υπό την σκέπη της ανωνυμίας. Επώνυμα, φυσικά και με μεγάλη χαρά!

Με λίγα λόγια, όποιος νοιώθει την ανάγκη να μιλήσει για πρόσωπα, πρέπει να δείχνει και το δικό του πρόσωπο... 

Άλλωστε, τότε και μόνο τότε έχει βαρύτητα ο λόγος, όταν υπάρχει το σθένος της επώνυμης άποψης.

Να σημειωθεί τέλος ότι την ευθύνη για τα ανώνυμα σχόλια την επωμίζεται εξ ολοκλήρου το Veria News, οπότε ανάλογα σχόλια που - φυσικά - δεν δημοσιεύονται, είναι επειδή δεν υπάρχει διάθεση να κάνουμε τις πλάτες σε κανέναν, πόσο μάλλον όταν δεν ξέρουμε ποιος είναι και τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από τη μάσκα της ανωνυμίας του.

Αυτά προς εξήγηση και για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο