Επαφές του Μιχάλη Χαλκίδη για ΕΒΖ και Γυμνάσιο Τρικάλων

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μιχάλη Χαλκίδη λάβαμε τις παρακάτω ανακοινώσεις:

Σε ένα κλίμα γενικότερης πολιτικής αβεβαιότητας, εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών, ο Βουλευτής Ημαθίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης, πραγματοποίησε, σε τοπικό επίπεδο, επίσκεψη στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και την Ελληνική Βιομηχανία Ζωοτροφών. 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τις οικείες διοικήσεις καθώς και με τα Σωματεία των Εργαζομένων ο Βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία των βιομηχανιών και το μέλλον των εργαζομένων.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Χαλκίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Για μια ακόμη φορά, διαπιστώνουμε ότι η σκληρή κυβερνητική πολιτική του μνημονίου θίγει όλα τα κοινωνικά στρώματα. Παραδίδει την τύχη των ελληνικών οικογενειών σε συμφέροντα ξένων και τις οδηγεί στο δρόμο της ανεργίας.
Το «εθνικό κεφάλαιο» του Νομού μας, ο δημόσιος χαρακτήρας αυτών των βιομηχανιών, δίνει τη θέση του στα συμφέροντα των λίγων, διαγράφοντας έτσι μελανό και αβέβαιο το μέλλον τόσο των ίδιων των επιχειρήσεων όσο και εργαζομένων τους.
Σε αυτή την πολιτική η οποία έχει αρνητικό αντίκτυπο σε πολλαπλά επίπεδα εκφράζουμε την αντίθεσή μας. Υπό αυτές της συνθήκες, η θέση μας είναι υπέρ των συμφερόντων των επιχειρήσεων, των εργαζομένων άλλα και των τοπικών κοινωνιών. Και τη θέση αυτή θα υπερασπισθώ, ως βουλευτής, οπουδήποτε και οποτεδήποτε χρειασθεί».Δέσμευση για συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου να παραμείνει σε λειτουργία το Γυμνασίου Τρικάλων του Νομού Ημαθίας

Ο Βουλευτής Ημαθίας, κ. Μιχάλης Χαλκίδης,  παραβρέθηκε και συμμετείχε σε σύσκεψη παρουσία του τοπικού Δημοτικού Συμβούλου, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και των τοπικών Συμβουλίων με θέμα τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.
Αφού άκουσε τις θέσεις των φορέων, έκανε την δική του τοποθέτηση επί του θέματος η οποία είναι υπέρ της διατήρησης της λειτουργίας του Γυμνασίου Τρικάλων.
Μετά τη σύσκεψη έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Η θέση μας για το ζήτημα των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων είναι ήδη γνωστή από τη δήλωσή μου η οποία έχει δημοσιοποιηθεί πρόσφατα.
 Η συνάντηση αυτή θα έπρεπε να έχει λάβει χώρα σε χρόνο προγενέστερο και να υπήρχε συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων,  ώστε να ήταν ισχυρότερη, πιο αποτελεσματική και πιο ουσιαστική.
Δεσμεύομαι, να συναντηθώ προσωπικά με την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου, προκειμένου  να  καταθέσω τις θέσεις των τοπικών κοινωνιών για ένα καθόλα δίκαιο αίτημα, αυτό της διατήρησης του Γυμνασίου Τρικάλων, θέση με την οποία και ο ίδιος ταυτίζομαι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο