Χωρίς Νομίατρο η Ημαθία - Επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας στο Υπουργείο Υγείας

Έγγραφο προς το Υπουργείο Υγείας με το οποίο ζητά την τοποθέτηση νομιάτρου στην Υπηρεσία Υγείας, απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, στο οποίο τονίζει τα εξής: 

«Από 1/1/2011 δεν υπάρχει γιατρός Υγειονολόγος στην Υπηρεσία με αποτέλεσμα η ανοχή των πολιτών να έχει εξαντληθεί και μετατράπηκε πλέον σε ύβρεις, απειλές και κοροϊδίες.


Επειδή τους πολίτες πολύ λίγο τους ενδιαφέρει αν ευθύνεται η α΄ ή η β΄ βαθμίδα διοίκησης για την έλλειψη ιατρού, παρακαλούμε να βρεθεί οπωσδήποτε λύση.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης προσπάθησε να δώσει λύση στο πρόβλημα και συγκεκριμένα ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Ζηλίδης Χρήστος συναίνεσε στη διάθεσή της γιατρού ΕΣΥ Ευδοκίας Παπανικολάου στο να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Δ/νσή μας.

Δυστυχώς όταν χρειάστηκε να γίνει ανάληψη καθηκόντων της κας Παπανικολάου, διαπιστώθηκε ότι πρέπει να έχει απόφαση απόσπασης από τον Υπουργό του αρμόδιου Υπουργείου, εν προκειμένου από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο μας παρέπεμψαν στο Νόμο 3833/2010, παρ. 8 του άρθρου 11.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δεν προσλαμβάνει, από το Υπουργείο Υγείας δεν επιτρέπονται αποσπάσεις, πιστέψτε μας οι υπάλληλοι μπορούν και το κάνουν, να εργάζονται και πέραν του ωραρίου, και Σάββατα και Κυριακές, αλλά δεν μπορούν να γίνουν γιατροί.

Δε νοείται να λειτουργήσει η Δ/νση Δημόσιας Υγείας χωρίς γιατρό, γιατί χρειάζεται οπωσδήποτε στην έκδοση των βιβλιαρίων υγείας, όπως και στις επιτροπές κατά νόμο:

Επιτροπή για τη χορήγηση άδειας και λειτουργίας φαρμακείων
Επιτροπή για τη χορήγηση άδειας και λειτουργίας Ιδιωτικών Κλινικών – ΜΧΑ
Επιτροπές Κομμωτών – Κομμωτριών
Επιτροπή για την ίδρυση νέων ή επέκταση παλαιών κοιμητηρίων

Επειδή όπως και στην αρχή αναφέραμε η κατάσταση γίνεται έκρυθμη, όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες της χώρας μας, φανταστείτε όμως πως αισθάνεται ο πολίτης όταν μετά από κόπους βρει μια δουλειά – σερβιτόρος, εργάτης σε κονσερβοποιείο, σε κρεοπωλείο, μανάβικο, κ.λ.π.– και του πούμε ότι δεν μπορούμε να σου υπογράψουμε το βιβλιάριο υγείας, αλλά ωστόσο μπορούμε να έλθουμε εμείς ή η αστυνομία και να σε ελέγξουμε αν το έχεις και αν δεν το έχεις, θα σου επιβάλλουμε και πρόστιμο.

Ειλικρινά γνωρίζουμε ότι το έγγραφό μας ξεφεύγει των στενών ορίων ενός υπηρεσιακού εγγράφου, αλλά ζώντας καθημερινά την κατάσταση και το κλίμα, έστω και με το θυμικό λειτουργώντας, οφείλουμε να σας το μεταφέρουμε.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο